Piszę teraz całkiem poważnie. Nie do końca się znam na projektowaniu rozkładów itp., ale czy to nie troszkę głupie? Lubań-Wegliniec-Legnica-Wrocław przyjeżdża o 8:20 a IR do Krakowa odjeżdża również o 8:20... Nie chciało im się robić skomunikowania, bo przecież 45 min wcześniej przyjeżdża inny pociąg z Węglińca?
Pociąg widmo będzie jeździł na pełnej relacji Wrocław Gł - Legnica o 10:00 w niedzielę 19 października 2014r. Niemożliwe, żeby Impuls pokonywał 65km w 37 minut, a EIC w 43 minuty. Myślę, że Impuls będzie jechał 200km/h na 65 kilometrowym odcinku, a EP07 nie wyrobi 120km/h w 37 min.
Edit: Obliczyłem na prawie fizyki, że Impuls będzie pokonał tą trasę 65 kilometrów w 37 minut przy prędkości 175,6 km/h. Jeśli źle obliczyłem to proszę mnie poprawiać. [/list]
Ostatnio zmieniony przez Robcio dnia 10-10-2014, 23:00, w całości zmieniany 1 raz
Beatrycze, bezpłatny? a mogę wsiadać do tego pociągu w niedzielę 19 października 2014r. bezpłatnie czy płatnie? Pamiętam jak KD zapromowały bezpłatnego przejazdu a wyszła kicha, iż promocje bezpłatnego przejazdu pociagu jest dla zamawiajacych poprzez email.
Obliczyłem na prawie fizyki, że Impuls będzie pokonał tą trasę 65 kilometrów w 37 minut przy prędkości 175,6 km/h. Jeśli źle obliczyłem to proszę mnie poprawiać.
Z jakiego prawa fizyki wyszło ci 175,6 km/h
Czas przejazdu 37 min. to ok. 0,616 h [t]
Odległość z Wrocławia Gł. do Legnicy wynosi 65,113 km [s]
Prędkość średnia [V] to iloraz drogi [s] i czasu [t], w którym droga została pokonana.
Zatem z prostego wzoru V=s/t wynika:
V = 65,113 km / 0,616 h, czyli ok. 105,7 km/h
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
W związku ze zbliżającym się okresem Wszystkich Świętych, Koleje Dolnośląskie w dniach 30.10 – 03.11.2014r. zaplanowały wzmocnienie składów wybranych pociągów. Zestawienie pociągów z dwóch elektrycznych zespołów trakcyjnych Impuls pozwoli na przewóz 690 osób w pociągu zestawionym z dwóch 36WEa oraz 916 osób w dwóch pojazdach 31 WE. Poniżej przedstawiamy szczegółowy plan kursowania pociągów o zwiększonych składach.
Mamy nadzieję, że takie rozwiązanie pozwoli Państwu zaplanować wygodną podróż z Kolejami Dolnośląskimi.
I tutaj niepokojąca informacja
W nowym rozkładzie jazdy pociągów 2023/14 pociągi relacji Wrocław Gł. - Drezno - Wrocław Gł. są ujęte 3 pary i 4 w jednej relacji. Ale na rozkładzie DB nie ma tych pociągów .
Czyżby koniec nastąpi tych pociągów I kto tu w tej kwestii zawinił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum