Witam Wszystkich
Udało mi się kupić 2 bilety ale niestety osobno bo razem się nie dało.
Niestety koleżanka siedzi w innym przedziale ( miejsca 27 i 32 są w innym przedziale? dobrze myślę??). Czy da się jakoś zmienić miejsca.
Myślałam już o kupnie dodatkowego biletu z miejscem wybranym ale jak wpisuje nr wagonu np 17 miejsca np 28 to wyskakuje błąd -Nieprawidłowa kombinacja klasy, wagonu, przedziału i/lub miejsca.
Czy należy liczby poprzedzać zerami czy coś? Czy po prostu te miejsca są już zajęte?
A może by tak spróbować w następny weekend kupić 2 razem a tamte zwrócić?? Czy jak dokonam zwrotu tydzień przed wyjazdem otrzymam zwrot pieniędzy na konto z którego płaciłam (mimo promocyjnej ceny)??
Z góry dziękuję za odpowiedz i sugestie co tu teraz zrobić
pytaniusa, Możesz zrezygnować z biletów (ale nie wiem czy zwracają całą kwotę) i bawić się od nowa w rezerwacje Ale nie wiem czy jest sens, bo jak jest to krótka podróż ~ 9 h, no to czym tu się przejmować
A może by tak spróbować w następny weekend kupić 2 razem a tamte zwrócić?? Czy jak dokonam zwrotu tydzień przed wyjazdem otrzymam zwrot pieniędzy na konto z którego płaciłam (mimo promocyjnej ceny)??
Z góry dziękuję za odpowiedz i sugestie co tu teraz zrobić
Możesz próbować nowych rezerwacji a bilety których nie chcesz zwrócić nawet w dniu odjazdu pociągu. Pobierana jest opłata manipulacyjna od 5% do 20%.
Jaka bedzie wynosic cena biletu na EIC z Wrocławia do Przemyśla od 13grudnia?
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 24-11-2014, 18:04
Weekendowa biletomania - tylko do 13.12.2014.
http://intercity.pl/pl/site/o-nas/dzial-prasowy/utrudnienia/jeszcze-tylko-dwa-weekendy-z-weekendowa-biletomania.html
Czy to się nie nazywa zmiana reguł w trakcie obowiązywania? Nie dość, że oferta była przez dwa weekendy niedostępna, to nie został spełniony żaden z wcześniejszych dwóch warunków wygaśnięcia oferty - czyli ani nie zostały wykupione wszystkie bilety (bo niby jakim cudem), ani nie skończył się jeszcze 2014 rok. Komu chce się skrobnąć do UTK?
I niby na jakiej podstawie? W warunkach umowy nie było mowy o terminie obowiązywania oferty. PKP IC mogło ją wycofać w każdym czasie, a informuje z wyprzedzeniem. Szanse na powodzenie raczej marne.
Od dawna było mówione i IC podawało, że oferta ta obowiązuje tylko do 13 grudnia, także tutaj do IC nie możemy mieć pretensji. Szkoda, to prawda, bo zwłaszcza była szansa na tanie podróże EIC, gdzie ceny bazowe biletów z Warszawy do największych miast wahają się w granicach 127-134 zł. Także w przypadku długich tras TLK była to spora oszczędność. Miejmy nadzieję, że może nie od razu, ale w trakcie trwania rozkładu coś podobnego zostanie wprowadzone. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony, że taka oferta obowiązywała bo naprawdę sporo się wyjeździłem za relatywnie nieduże pieniądze:-)
Nie wydaje mi się, aby cokolwiek względnie atrakcyjnego jak WB zostało przez tę beznadziejną "spółeczkię" wprowadzone. Skoro dotacja w nagrodę za marnotrawstwo i jeszcze większe straty została przeżarta i jeszcze powiększona, to widać wyraźnie, że w tym wszystkim nie chodzi o żadnego pasażera, tylko o obsadę dyrektorskich stołków w centralce. A pasażer to w sumie zbędny balast. Nie wiem jak długo jeszcze taka firemka może być "zarządzana" przez nieudaczników z zerowym efektami i zerową odpowiedzialnością. Byznys yntelydżęs za to wymyślił świetną promocję, gdzie swoimi truchłami przewiezie PROMOCYJNIE każdego na trasie Wrocław Główny - Wrocław Mikołajów za (UWAGA, bo ja prawie z krzesła spadlem!) JEDYNE 59 polskich złotych!!!11111jeden
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum