PR: Nowa pula Super Biletów dopiero od 22 listopada.
Ze względu na wprowadzane zmiany do rozkładu jazdy pociągów oraz nierozstrzygnięty przetarg na obsługę połączeń autobusowych, zmieni się termin rozpoczęcia przedsprzedaży Super Biletów na pociągi IR i autobusy interREGIObus.
Przedsprzedaż Super Biletów, których ceny rozpoczynają się od 1 zł, ruszy w sobotę 22 listopada br. Uruchomienie sprzedaży biletów w cenach podstawowych i Super Biletów na interREGIObusy oraz na połączenia międzynarodowe nastąpi około 5 grudnia 2014 r., po wyborze wykonawcy realizującego połączenia autobusowe i ostatecznej decyzji organizatora pociągów międzynarodowych.
Opoczno Południe już jest, bo nawet chciałem kupić i ta stacja wyskakuje, tylko problem pojawia się dalej. Zobaczymy, może dzisiaj odblokują sprzedaż na IR 'Piast".
Rozkładowiec -Usunięty- Gość
Wysłany: 02-12-2014, 15:45
dddbb napisał/a:
Nie da się przy wyjazdach z / dojazdach do Warszawy. Na odcinku Katowice - Wrocław daje radę
Ja sprawdzałem, na "Piasta" w wielu terminach są dostępne bilety po 9 zł. tak z Katowic jak i z Wrocławia w kierunku Warszawy. Natomiast gorzej jest z IR "Bolko" w kierunku Lublina, gdyż na większość terminów nie ma dostępnych superbiletów. Czyżby ten pociąg cieszył się taką popularnością, że superbilety rozchodzą się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki?
Nie da się przy wyjazdach z / dojazdach do Warszawy. Na odcinku Katowice - Wrocław daje radę
Ja sprawdzałem, na "Piasta" w wielu terminach są dostępne bilety po 9 zł. tak z Katowic jak i z Wrocławia w kierunku Warszawy. Natomiast gorzej jest z IR "Bolko" w kierunku Lublina, gdyż na większość terminów nie ma dostępnych superbiletów. Czyżby ten pociąg cieszył się taką popularnością, że superbilety rozchodzą się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki?
No super, pokazuje, że bilet Katowice-Warszawa IR Piast w promocji po 9zł, ale spróbuj go kupić, to nie możesz wybrać ani oferty superbilet ani wersji normalnej. Oba pola szare i bez możliwości zaznaczenia. O to nam chodzi.
Właśnie to samo zauważyłem, że po Nowym Roku w ogóle nie można kupić Super Biletu i to logując się na konto zaraz po północy,na 30 dni przed odjazdem. Być może pula na okres po Nowym Roku nie została jeszcze wprowadzona a może od 1 stycznia bilety te znikają definitywnie co byłoby ze stratą dla podróżnych.
Bilety nie mogą zniknąć, bo jest nowy (taki sam?) regulamin od 1 stycznia . Niemniej nie wiem co oni wyprawiają z tym systemem. Takie niewygodne te bilety?
tomeeek07: ale ja mam na 29 grudnia Super Bilet z Warszawy do Poznania na IR "Portowiec" i na 30 grudnia z Łodzi do Warszawy na ostatni pociąg IR (odjazd tuż przed 20 ze stacji Łódź Kaliska). Ten pierwszy kupowałem 2 tygodnie temu, ten drugi 4 dni temu. Także być może teraz coś pozmieniali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum