Z tego co wiem to łącznica jest czynna. Była szykowana na otwarcie trasy i pusczenie tamtędy TLKi z Rzeszowa do Wawy przez Lublin. TLKa pojechała przez SWR, a łącznica jest czynna.
Pułtuś, poranny z Lublina tak około 10-15 procent, zależy od dnia, od Kraśnika może być - aczkolwiek nie musi- więcej. Południówka z Lublina do Kraśnika jakieś 60-70 %, z tym że od Niedrzwicy zaczyna się wyludniać. Nie wiem jak sytuacja wygląda za Kraśnikiem, bo dalej nie dojeżdżam.
Nie wiem jak to wygląda od Stalowej Woli, bo tak daleko w tzw. tygodniu nie wypuszczałem się aż tak daleko. W sobotę tak koło 15-20% od TGB.
Rozśmieszyło mnie to. Jeszcze dojdzie do tego, że szybciej postawią słupy trakcyjne na linii 68 niż zostanie zakończony remont linii nr 25. Wtedy wszystkie pospieszne z północy na północ pojadą przez Lublin.
Niedawno pierwszy raz jechałem pociągiem z Rzeszowa do Lublina i zauważyłem "gołe" słupy trakcyjne przy torach na "trójkącie" między St. Wolą Tow. a Pilchowem. Czy to pod nowe inwestycje czy jeszcze pozostałość bo czymś dawnym?
Niedawno pierwszy raz jechałem pociągiem z Rzeszowa do Lublina i zauważyłem "gołe" słupy trakcyjne przy torach na "trójkącie" między St. Wolą Tow. a Pilchowem. Czy to pod nowe inwestycje czy jeszcze pozostałość bo czymś dawnym?
Pozostałość po planach dawnej elektryfikacji tego odcinka.
Pociągiem elektrycznym z Lublina do Rzeszowa przez Tarnobrzeg w 2021 r.
Trwa przebudowa odcinka Lublin – Stalowa Wola Rozwadów linii nr 68, w ramach której dojdzie do jego elektryfikacji. Będzie on stanowił fragment trasy łączącej stolice regionów – lubelskiego i podkarpackiego. Pociągiem elektrycznym łączącym oba miasta przez Tarnobrzeg pojedziemy w 2021 r. Wcześniej będzie taka możliwość przez Przeworsk.
PKP PLK wybudowały nowy przystanek w Stalowej Woli.
Mieszkańcy Stalowej Woli od niedzieli 15 marca będą korzystać z nowego przystanku Stalowa Wola Charzewice. Nowy obiekt umożliwi dodatkowy dostęp do pociągów w stronę Lublina i Rzeszowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum