jaronx, dzięki za informację. Z tego wynika że zarobki są całkiem niezłe Przewozach Regionalnych, skoro na starcie można zarobić 3500. czyli można powiedzieć lepiej w PR niż w Cargo.
Po kiego wy słuchacie takich głupot jakie 3500 czy 4000 chyba z dodatkiem stażowym za 20 lat? osobiście podejmowałem kontakt z PR Rzeszów, Opole, Kielce, Kraków - i we wszystkich wspomnianych spółkach zaproponowano mi 1800 netto na świadectwie natomiast 3000 na początku samodzielnej jazdy, lojalka jest o wiele dłuższa niż u pozostałych przewoźników np. w Rzeszowie aż 10 lat. Na chwilę obecną wszystkie rekrutacje we wspomnianych spółkach są zamknięte być może coś się zmieni wiosna - lato.
dałem przykład Rzeszowa - natomiast Pr-y mają dłuższe lojalki od Cargo czy też IC, natomiast 10 lat to już sporo czasu. Plusem jest szybkie szkolenie - 1,5 roku i mówili że jeździsz samodzielnie, w innych spółkach również szkolenie jest zróżnicowane zależne czy robisz manewrowego itp. itd. Co się tyczy wysokości uważam że to mało - gdyż ogólnie mało w kraju zarabiamy - za pracę maszynisty związaną z jakże dużą odpowiedzialnością - masą nauki - powinno się zarabiać o wiele lepszą kasę - ja akurat zawód maszynisty śmiało mogę porównać do pilota dużo nauki, masa godzin praktyk...a zarobki dużo niższe...tylko że pilot ma większość w elektronice a maszynista musi mieć to w głowie;)
tylko tyle, że na świadectwie jest większa wypłata. z tego co wiem to w Cargo jest ok. 1350 netto a w Intercity 1500. No chyba że kwota 1800 już jest z różnymi dodatkami. Pomijając kwotę, w jakim ruchu chcielibyście pracować pasażerskim czy towarowym?
PR-y 1800 netto na początek, Cargo ok 1400 netto, IC coś koło 1500 netto zasłyszane - ale IC nie sprawdzałem, resztę potwierdziłem osobiście. Cargo natomiast po kursie manewrowego około 1800 netto potem jak się zaczną jazdy i dodatki, minie roczek to trochę więcej.
Po kiego wy słuchacie takich głupot jakie 3500 czy 4000 chyba z dodatkiem stażowym za 20 lat?
Przeczytałeś co napisałem więc nie pisz że to są głupoty
Cytat:
Co do kasy to jest rożnie zależy od stażu ilości nadgodzin itp. w praktyce od 3500 do 4000 netto.
Po świadectwie można liczyć na 3000 na rękę, zostaje jeszcze kwestia lojalki nie wiem skąd wziąłeś te 10 lat normą są 3 lata jak u pozostałych przewoźników.
Proszę Pana od naczelniczki kadr...ale rozumie że Pan za to ma informację od wujków, sąsiadów itp. itd. żal że wypowiada się ktoś kto coś usłyszał i powtarza pierdoły...normą są 3 lata ale w PR jak widać 10 lat też obowiązuje!!!!
Proszę Pana od naczelniczki kadr...ale rozumie że Pan za to ma informację od wujków, sąsiadów itp. itd. żal że wypowiada się ktoś kto coś usłyszał i powtarza pierdoły...normą są 3 lata ale w PR jak widać 10 lat też obowiązuje!!!!
Kolego nie mam zwyczaju powtarzać rzeczy o któryś gdzieś coś słyszałem, tak się składa że pracuje w PR więc wiedzę na ten temat posiadam sprawdzoną. Proponuje zanim następnym razem kogoś ocenisz zastanów się.
Warunki jakie opisałem obowiązują w oddziałach Białystok, Olsztyn, Gdynia, Bydgoszcz. Być może na południu Polski panują inne warunki.Życzę powodzenia w zdobyciu wymażonego zawodu.
No Rzeszów może wystraszy część osób tym 10 letnim okresem, sam myślałem nad tym ale biorąc pod uwagę jeszcze ceny nieruchomości które o dziwo nie są tanie to kisza, aha była różnica w "kwocie lojalki" w Cargo 100 tys mam natomiast w PR powiedzieli iż 50 tyś z jakimś tam hakiem...w Rzeszowie jest wexel
Kwota weksla się zgadza wszędzie jest taka sama, dziwi mnie tylko te 10 lat. Tą kwotę spłacisz w 3 lata, dodam że są spółki które spokojnie zapłacą te 50 parę tysięcy za szkolenie. Najważniejsze jest zrobić świadectwo.
A dokładniej w Toruniu Kluczyki. A jak widzę kolega z Cekcyna będzie do Torunia jeździł?
Jeszcze dokładnie nie wiem jak to rozwiąże w najgorszym razie będę dojeżdżał co dziennie arrivą do Bydgoszczy a tam PR do Torunia. Jeśli ktoś ma jakąś propozycje np. wspólne dojazdy z okolic Tucholi (chojnic) to jestem otwarty.
szewczykluk, kontaktowales sie ze bedzie mozliwa rekrutacja do spolek pr rzeszow, krakow?
Tak rozumiem. Fajnie by bylo bo czekam na taka rekrutacje w krakowie mam nadzieje ze cos ruszy niebawem. O moze sie ktos orientuje o nowych rekrutacjach do PR?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum