Wysłany: 12-05-2013, 16:54 Przejazd rodzinny w TLK
chcę z żoną i dwójką dzieci- ponad 3 lata i ponad 4 lata skorzystać z PRZEJAZDU RODZINNEGO.doczytałem się w regulaminie, że za 3 latka nic nie zapłacę a za 4 latka 37% zniżki. my z żoną zniżka po 33 %. wygląda na to, że mogę też skorzystać z oferty WCZEŚNIEJ. rozumiem, że promocje się kumulują-tak mi się wydaje. w przepisach napisano,że dzieci muszą mieć dokument stwierdzający wiek-czy może to być akt urodzenia- czy wystarczą poświadczenia z przedszkola. proszę o pomoc w tym temacie
Szanowny Panie,
jest tak jak pan myśli.
Dla dziecka poniżej lat 4 kupuje Pan bilet ze zniżką 100%.
Dla drugiego dzieciaczka, w wieku ponad 4 lat, kupuje pan bilet ze zniżką 37%.
W obu przypadkach dokumentem poświadczającym uprawnienie do ulgi może być na przykład akt urodzenia.
Państwo zaś kupujecie bilet z ulgą handlową 33% (Rodzina z PKP IC).
Ponadto przy zakupie odpowiednio wcześniej odliczane jest 10/15 %, zgodnie z zasadami of. WCZEŚNIEJ.
Pozdrawiam oraz życzę miłego dnia,
PKPowiec
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
...Ponadto przy zakupie odpowiednio wcześniej odliczane jest 10/15 %, zgodnie z zasadami of. WCZEŚNIEJ.
Chciałam zapytać czy WCZEŚNIEJ oznacza 30dni przed planowanym wyjazdem ?
Jeśli zniżki sie kumulują to czy oznacza to ze zniżka na bilet wyniesie mnie 43/48% ?
Dziękuję za sprostowanie
...Ponadto przy zakupie odpowiednio wcześniej odliczane jest 10/15 %, zgodnie z zasadami of. WCZEŚNIEJ.
Chciałam zapytać czy WCZEŚNIEJ oznacza 30dni przed planowanym wyjazdem ?
Jeśli zniżki sie kumulują to czy oznacza to ze zniżka na bilet wyniesie mnie 43/48% ?
Dziękuję za sprostowanie
Zakup:
- 7 dni przed datą odjazdu: upust 10%
- 15 dni przed datą odjazdu: upust 15%
_________________ "Myśmy się na władzę nie zamachiwali. Myśmy ino kradli"
>Julka<, nie, bo upust 10/15% liczy się od wymiaru zniżki, nie od pełnopłatnego biletu. Czyli, jeśli masz rodzinny 33%, to z racji tego że kupujesz go w przedsprzedaży na 10/15 dni, od tej zniżki odpowiednio masz pomniejszoną kwotę. W sumie jest to mniej więcej - 40/45%.
_________________ W czasach zakłamania, mówienie prawdy, jest czynem rewolucyjnym - Orwell
Przez pomylke kupilem dzisiaj bilet 2 klasy w TLK Podlasiak z W-wy do Wronek, przejazd Rodzinny, podroz 12 lipca. 2 dzieci, jedno ponizej 4 drugie 6, 2 doroslych. Ile bedzie kosztowala doplata do 1 klasy w dniu wyjazdu w kasie lub u konduktora. Nie mam mozliwosci zrobienia doplaty wczesniej, chyba ze przez internet Ostatnio jechalem tym pociagiem pare tygodni temu tez w piatek i byla masakra w klasie 2
Jaki w takim razie bedzie koszt przejazdu. czy promocja Tani bilet dziala na tej trasie. jak ze znizkami dla dzieci, zadne jeszcze sie nie uczy wiec nie ma legitymacji?
Dobek, odpowiadając na twoje pytania, wnioskuję że bilet kupiłeś w kasie:
- tak, można dokonać dopłaty, a właściwie wymiany biletów na 1 klasę (bardziej opłacalne)
-co do drugiego pytania, tak, na tej trasie obowiązuje Tani Bilet, lecz taniej wyjdzie jak kupicie w of. "Ty i 1,2,3". Niemniej pociąg ten nie jest objęty rezerwacją miejsc.
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Dobek, Wsiadaj na wschodnim do RE MEWA miejsca będą .Kociołek zacznie się na centralnym.
[ Dodano: 18-06-2013, 00:32 ] Dobek,Poza tym Mewa przyjeżdża o 13.10 ze Sczecina i stoi na Wschodnim 40 minut .Potem jedzie za wschodni gdzie przeczepiają loka i wjeżdża w perony.Bądż o tej godzine na wschodnim zagadaj z konduktorem czy możesz wsiąść .Nie powinno byc być problemu i masz zapenione miejsce i komfort.
Szanowny Panie,
jest tak jak pan myśli.
Dla dziecka poniżej lat 4 kupuje Pan bilet ze zniżką 100%.
Dla drugiego dzieciaczka, w wieku ponad 4 lat, kupuje pan bilet ze zniżką 37%.
W obu przypadkach dokumentem poświadczającym uprawnienie do ulgi może być na przykład akt urodzenia.
Państwo zaś kupujecie bilet z ulgą handlową 33% (Rodzina z PKP IC).
Ponadto przy zakupie odpowiednio wcześniej odliczane jest 10/15 %, zgodnie z zasadami of. WCZEŚNIEJ.
Pozdrawiam oraz życzę miłego dnia,
PKPowiec
Tak było właśnie 2 lata temu ale z dniem 9 kwietnia br już tak pięknie nie jest. Tak to się robi w PKP Intercity:
Cytat:
W Taryfie przewozowej Spółki "PKP Intercity" (TP-IC) obowiązującej od dnia 16 listopada 2014 r., wprowadza się następujące zmiany:
1) w § 26 w ust. 1 w pkt 2 zapis w nawiasie otrzymuje brzmienie " (30% i 50%)";
2) w § 47:
a) w ust. 1 w pkt 2 skreśla się zapis "32%,",
b) w ust. 3 w pkt 5 lit. f otrzymuje brzmienie:
"f) przy przejazdach według oferty Bilet dla Seniora (§46a), Bilet Rodzinny (§48)",
c) w ust. 4 skreśla się zapis "32%,";
3) w § 48:
a) w ust. 2 w pkt 2 zapis "32%" zastępuje się zapisem "30%",
b) w ust. 3 w pkt 1 i 3 zapis "32%" zastępuje się zapisem "30%".
Trzeba przyznać, że bardzo czytelna łamigłówka dla pasażerów. PKP Intercity uznało jednak, że nie należy swoim pasażerom rozwikłać tej łamigłówki. Niech się irytują dopiero w chwili kupowania biletów w kasie. O Bilecie dla Seniora trzeba pisać na lewo i na prawo, oczywiście przemilczając fakt, że przed tem Seniorzy mieli zniżkę 50% a nie 30% jak teraz od 9 kwietnia (fakt, że przy spełnieniu dodatkowych warunków ale jednak cały komunikat nie był czytelny). Natomiast o zmianach, o których piszę wyżej całkowita cisza. Dowiedziałem się o niej dopiero w kasie kupując bilet. Przyznam, że poczułem się bardzo oszukany, szczególnie że przed kupnem biletów byłem na stronie Intercity i przeglądałem Aktualności. Ale cóż taka polityka PKP Intercity - nie wolno informować klientów o tych "złych" zmianach w Taryfie Przewozowej. Niech się trochę poirytuje płacąc za bilet.
I na koniec rozwiązanie zagadki zmian w Taryfie Przewozowej:
1) Bilet Rodzinny - zmiana zniżki z 32% na 30%
2) Bilet Rodzinny nie łączy się z taryfą WCZEŚNIEJ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum