Pozwoliłoby to takim PR-om reagować na zapotrzebowanie.
Nie trzeba zbyt wielkiej ilości rozumku by pojąć, że w tak szczególnych przypadkach, jakimi są ostatnie dni przed długim wolnym weekendem chętnych na wyjazd z takiego miasta jakim jest Poznań będzie o wiele więcej niż w zwykły dzień
Hapek, problem w tym, że klient jest jednocześnie współwłaścicielem tej firmy usługodawczej, a opłacany przez niego (za)rząd takich firm, czyli kraju, robi mu koło pióra i zdecydowanie za wielkie pieniązdze wykłada na np. radiowozy, skutkiem czego nie starcza już na pociągi.
Jeżeli wymagać choćby niewielkiego wysiłku umysłowego, to w pierwszej kolejności od siebie, droga "młoda inteligencjo".
Przewidzieć, że w takim wyjątkowo "grillogennym" okresie, dużo więcej zblazowanych wielkomiejskim spleen'em studenciaków zechce odwiedzić staruszków i pokazać im, jak bardzo schudli i potrzebują środków na rekonwalescencję , powinien nawet średnio rozgarnięty przyszły politolog, czy analityk rynku.
A wy tylko od betonu tego wymagacie.
Wstyd!
Bartuś, kibel do impulsa? Po pierwsze te dwie jednostki noe będą współpracować. Po drugie nawet jakby miał jechać po prostu jako doczepa, to nie ma jak go doczepić - Scaffenbergi na różnych wysokościach (w kiblu są niżej).
_________________ Gdyby cały beton PKP przerobić na podkłady, to można by zmodernizować wszystkie czynne szlaki
Można było zrobić wiele...np. uruchomić bis-a. Zresztą podejrzewam że do max Krzyża był tłok ( sporo ludzi jeździ tym pociągiem z pracy do Szamotuł czy innych stacji na szlaku) w Krzyżu jest też możliwość przesiadki z tego pociągu w stronę Kostrzyna. Generalnie kolejna wtopa. Z drugiej strony przydało by się trochę zdrowego rozsądku podczas weekendowych przejazdów.
Jak tyle osób jeździ do Krzyża / Szamotuł tym pociągiem, to uruchomić trzeba pociąg jadący 10 minut wcześniej właśnie dla tych osób, wtedy w kolejnym się opróżni. Tylko dla UM to są koszty.
Poza tym jak PLK wytrasuje to ......
Bartuś, kibel do impulsa? Po pierwsze te dwie jednostki noe będą współpracować. Po drugie nawet jakby miał jechać po prostu jako doczepa, to nie ma jak go doczepić - Scaffenbergi na różnych wysokościach (w kiblu są niżej).
Doczepić dasię. Ale nie lepiej w tym dniu dać po prostu 2 kible?
:eu07: skoro mozna ciagnac naczepe to co za problem
:brum z tego co zauwazylem od 2000 roku jezdzac kursami nocnymi i slysze to: Katowice-Szczecin(-Swinoujscie) jest pechowa. Opoznienia, tloczno
Chodziło mi oczywiście o wypuszczenie w tym dniu wyjątkowo 2EN57 (a inny pociąg w zamian np na 2x31We). Myślę że lepiej jechać starym kiblem niż oglądać odjeżdżającego impulsa.
Od jakiegoś czasu KW dzierżawią 3 linki (czwarty, zgodnie z SIWZ powinien dotrzeć do końca sierpnia br.).
Słyszałem o ich awaryjności. Zapewne dlatego, często LINKi są eskortowane przez pracownika PESY, który nieraz naprawia go w trakcie kursu.
Opóźnienia na linii do Wągrowca to od jakiegoś czasu standard. Pociąg z Poznania o 17 w Wągrowcu, ostatnio rzadko jest planowo, często w wyniku wtórnych opóźnień.
Niestety, obawiam się, że KW nie wyegzekwuje od Pojazdów Eksperymentalnych Super Awaryjnych ewentualnych kar, za wymagany współczynnik bezawaryności.
Poniżej artykuł m. in. o awariach. Polecam komentarze pod nim (żaden nie jest mój).
[ Dodano: 02-09-2015, 21:05 ]
Ostatnimi dniami nie widuję wielkopolskich linków: ani na stacji, ani obok lokomotywowni? Przestały jeździć do Wolsztyna i Wągrowca - znajomi którzy nimi dojeżdżają, też zauważyli ich brak.
Pojechały do Swarzędza czy ja mam pecha i ich nie widuję?
Orientuje się ktoś może, czy ostatni 4 link dotarł?
[ Dodano: 04-09-2015, 20:04 ]
Przedwczoraj pytałem się o 4 linka. Podobno już jest, chociaż w okolicy lokomotywowni nic nie widać.....
Szef poznańskiego przewoźnika samorządowego wyjaśnił, że na liniach, które są po naprawie głównej i umożliwiają jazdę z większymi prędkościami liczba pasażerów wzrosła tak bardzo, że pojawiły się kłopoty taborowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum