Bardzo sprzeczne są informacje na ten temat. Ja z kolei w piątek uzyskałem od konduktorki w pociągu KD zdecydowaną odpowiedź, że w kasach KD nie można kupić REGIOkarnetu.
Ta sama konduktorka z pociągu KD poinformowała mnie, że w pociągach KD również nie można kupić REGIOkarnetu.
W świetle opinii na tym forum wygląda na to, że pracownicy KD (przynajmniej niektórzy) są "świetnie" poinformowani w temacie biletów, jakie można kupić w spółce, w której pracują. U tej konduktorki pewnie bym nie kupił REGIOkarnetu.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-06-2015, 15:54
Cytat:
Kasy IC nie ma w Jeleniej Górze.
Wyszukiwarka kas na stronie IC, wskazuje taki adres:
1-ego maja 77 05:00-21:00 przerwy: 08:00-08:15, 14:10-14:30, 16:45-17:00
Z dopiskim - kasa agencyjna. Nie wiem czy to na dworcu czy przy dworcu
Jest to adres dworca kolejowego, a godziny otwarcia kasy pokrywają się z tymi, jakie podają dla swojej kasy Koleje Dolnośląskie. Więc chyba chodzi o kasę KD, gdzie już podobno można kupić bilety na pociągi IC.
Informacja z pierwszej ręki dotycząca sprzedaży biletów w kasach KD i w pociągach KD.
* We wszystkich pociągach KD jest dostępna pełna ofertę biletów KD - i żadne inne.
REGIOkarnetu, czy Turystycznego w terminalu KD nie ma.
W załączeniu oficjalny wykaz rozdawany drużynom, żeby nie było plotek, niejasności i niedomówień.
* We wszystkich kasach KD można kupić pełną ofertę biletów krajowych KD, a także PR.
Jedynie biletów międzynarodowych CIV - a takimi są również "Czechy+" i "Bilety Turystyczne+Czechy", w kasach KD nie ma.
* W Legnicy, Kłodzku Gł., Jeleniej Górze w kasach KD można kupić bilety PKP IC.
Bilety międzynarodowe PKP IC sprzedaje wyłącznie COK we Wrocławiu Gł.
kody.jpg
Plik ściągnięto 136 raz(y) 346.07 KB
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
* We wszystkich pociągach KD jest dostępna pełna ofertę biletów KD - i żadne inne.
REGIOkarnetu, czy Turystycznego w terminalu KD nie ma.
Pomijając kwestię egzotyki typu turystyki, regiokarnety i inne takie oferty zadam pytanie licząc naiwnie na pozytywną odpowiedź: czy zatem w pociągu KD kupię tylko bilet na trasę obsługiwana przez KD? Co jeśli chciałbym jechać z przesiadką na PR? Znowu adnotacja "DALEJ"? W starych terminalach bilety były wydawane jako "Przewoźnik: PR"...
_________________ Marek „Velka Blamaż” Łapiński i jego „Trzebniccy professionals” (...) pokazali co potrafią.
(c) Patryk Wild
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum