Wysłany: 13-06-2015, 23:09 Zdjęcia i filmy z ostatnich lat pary na PKP
Postanowiłem polecić Wam zdjęcia i filmy z ostatnich lat planowej eksploatacji parowozów w Polsce, tj. przełomu lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych. Niektórzy powiedzą, że planowa eksploatacja miała miejsce do niedawna w Wolsztynie, ale mam na myśli taką prawdziwie planową, wynikającą z autentycznej potrzeby.
Tutaj mamy temat na forum Warmińsko-Mazurskiego Towarzystwa Miłośników Kolei ze zdjęciami pięknych Pt47.
Być może powyższe strony są Wam znane, ale ja natrafiłem na nie dość przypadkowo, i chcę polecić, by ci, których to interesuje mieli większe szanse się z tym zapoznać.
Jeśli chodzi o filmy, to nie będę ich linkował ani wstawiał, polecam tylko zajrzeć na YT do użytkownika "Vicivico". Szczęka długo nie chciała zająć właściwego, górnego położenia. Mam lekki żal do losu, bo ja żyłem już w tamtych czasach, ale zamiast parowozów interesowały mnie wtedy mleko i grzechotka
_________________ PLK - Pazerne Likwidatorstwo Kolei
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum