Albo mam jakiś ocenzurowany internet, albo zwyczajnie nie potrafię wyszukiwać informacji. Na stronie pkp sprawdzając rozkład pociągi jeżdżą do samego wałbrzycha głównego, a na stronie KD nic nie ma o żadnym remoncie albo skróceniu trasy do jedliny.
Jednocześnie marszałek przekazał informację o projektach, które zostały zgłoszone w ramach polsko-czeskich programów transgranicznych – z czeskiego Broumova przez Tłumaczów do Ścinawki Średniej oraz z Lądka-Zdroju do Złotego Stoku. Jeśli otrzymają unijne dofinansowanie – ich realizacja rozpocznie się w 2017 roku.
Złoty Stok - Lądek to na 100% połączenie drogowe (bezpośrednie połączenie kolejowe tych dwóch miejscowości jest cokolwiek problematyczne).
_________________ Idę prosto, to jest powód do troski. Idę prosto, mam w dupie obie wasze Polski
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 26-01-2016, 02:11
Zgadza się, ale jednocześnie ciężko mówić o projekcie drogowym Broumov - Ścinawka Średnia, bo co tam robić? Mam więc nadzieję, że mowa tu o odbudowaniu trasy kolejowej
... jak i praktycznie każda droga w tym rejonie... Mylące jest określenie punktu docelowego jako Ścinawka Średnia, bo droga 385 nie dociera tam, tylko przez Ś. Górną do Nowej Rudy. Mam więc nadzieję (i trzymam za to kciuki), że chodzi o połączenie kolejowe. Jeżeli ma ktoś jakieś bliższe informacje / dostęp do tych projektów, proszę o informację.
Linia kolejowa nr 286 w okresie wakacyjnym najprawdopodobniej będzie mieć bezpośrednie połączenia z Wrocławiem (1szt w dni robocze , 2szt w weekendy) , ze względu na zamknięcie odcinka Kamieniec-Strzelin .
Chodzi o pociągi SZCZELINIEC i ZIELENIEC.
Info jeszcze nie potwierdzone.
Niecały miesiąc temu Dolkom otrzymał w trybie postępowania Negocjacji bez ogłoszenia zlecenie na: Naprawa obiektów inżynieryjnych na linii nr 286 Kłodzko Główne - Wałbrzych Główny
Jak widać kwota za trzy zadania to w sumie 11,5 mln PLN, więc całkiem nieźle. Czy ktoś wie jakich konkretnie obiektów dotyczyć będą prace i czy można będzie się spodziewać np. usunięcia ograniczeń prędkości po ich zakończeniu?
_________________ www.kolkry.eu - Kolej na Śląsku Kamiennogórskim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum