Dla mnie likwidacja kas biletowych na dworcach nie jest dobrym rozwiązaniem. Bo jeśli wszędzie będą zlikwidowane kasy, to będzie to jakimś utrudnieniem dla podróżujących, a kupowanie biletów u konduktora w pociągach chyba byłoby sporym zamieszaniem i zbyt długo by to trwało. Można sobie wyobrazić ok.50 podróżnych, wsiadających do pociągu i ustawiających sie w kolejkach do konduktora po bilety...Nie wiem, po co likwidacja kas, skoro każdy idzie sobie do okienka i kupuje tam bilet. I tak już w wielu małych miejscowościach kasy biletowe są nieczynne w porach wieczornych, więc podrózni muszą bilety kupować u konduktora. Taka sytuacja jest, chociażby w Luboniu/k.Poznania, gdzie po remoncie dworca, nie można wejść do środka i kupić biletu, bo kasa jest zamknięta.
Jak dla mnie to mogą zlikwidować w całej Polsce, pod jednym warunkiem, że w internecie będe mógł kupić:
-Bilet z przesiadką (teraz mogę tylko na bezpośredni pociąg).
-oferty specjalne typu bilet podróżnika.
Wtedy w życiu bym nie stał w kasie w kolejce, bo po co ? A tak to stoję.
Na dworcach zamiast płacić kasjerkom, które na hasło Bilet podróżnika + Bilet plus i miejscówka przy oknie na pociąg nie startujący ani nie kończący na jej stacji, rozdziawia oczy i buzię. To równie dobrze mogły by być automaty ale też z powyższą funkcjonalnością.
Niestety puki co ani automaty ani internet nie posiada powyższych funkcjonalności, więc jest do bani ta informatyzacja i puki co kas nie zastąpi.
snajper, a ja jestem zwolennikiem kas z jednego powodu.
Na wielu dworcach jest tak że po likwidacji kas zamykano też i poczekalnie bonie było za co jej utrzymywać. Niechby więc były te kasy bo dzięki temu można oczekiwać pociągu w miarę komfortowo w deszczu lub zimnie.
Czy ktoś z Was posiada może wykazy kas biletowych PKP InterCity (własnych i agencyjnych) z lat 2007-2011? Wisiały kiedyś takie w formacie pdf na stronie IC, ale obecnie nie sposób się do nich dokopać. W razie czego proszę o kontakt przez prywatną wiadomość.
_________________ W ŚWIECIE IMITACJI DOSKONAŁYCH SZTUKA RODZI SIĘ Z PRZEKŁAMAŃ W KOPIOWANIU.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum