Byłem niedawno w Lubawce i budynek w żadnym stopniu nie jest zagospodarowany i jest w 100% niedostępny. Był tam jakiś pożar dachu i obecnie żadna jego część nie jest użytkowana - chyba, że o czymś nie wiem. Na pewno jest to największy kubaturowo dworzec po Wrocławiu na Dolnym Śląsku.
Ale w takim razie i ja czekam na prawidłową odpowiedź.
Jeśli Lubawka w 100 % jest niezagospodarowana to będzie to Lubawka. Ja byłem tam ostatni raz w północnym skrzydle jeszcze była kanciapa ochroniarza, a więc był gospodarz. Drugi po Lubawce jest Świętoszów.
Zagadka na rozruszanie:
proszę podać trasę pociągu regionalnego ( w Europie ) wyjeżdżającego z państwa ( umownie ) A, przez terytorium państwa B i dalej przez terytorium państwa C, by zakończyć bieg ponownie na terytorium państwa B.
Mam nadzieję, że kumacie o co chodzi w tej zagadce.
Kto zgadnie temu stawiam piwo:)
_________________ Fundacja Ratowania Zabytków www.zabytki.org
Kiedyś jechałem takim pociągiem...
Zurich (SWI) - Innsbruck (AUT) - Bad Reihenhall (GER - bez zatrzymania) - Wiedeń (AUT).
Ale pewnie chodzi o coś innego
Taurus,
chodziło mi o pociąg kursujący w obecnym rozkładzie ale dla upewnienia jak dotrę do domu to sprawdzę.
Droznik,
pewnie chodzi Ci o pociąg relacji Dresden - Ebersbach - Zittau - Liberec. Niestety to połączenie nie spełnia kryteriów mojej zagadki.
Pociąg o którym myślę, wyjeżdża z państwa "A" i i ma postoje zarówno w "B" jak i "C" żeby powrócić i zakończyć bieg w "B")
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiałe
_________________ Fundacja Ratowania Zabytków www.zabytki.org
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum