Podróżnikom szczególnie polecamy mini bilet turystyczny za 39 zł, z którym będzie można odbyć dowolną liczbę podróży od piątku (29 kwietnia) od godz. 18:00 do środy (4 maja) do godz. 6:00. Dla osób podróżujących nie tylko naszymi pociągami również przygotowaliśmy specjalną promocję: bilet turystyczny (za 45 zł) będzie ważny w takim samym terminie jak jego tańszy wariant. Dzięki temu podczas weekendowych wojaży będzie można korzystać nie tylko z połączeń REGIO, ale także z pociągów osobowych sześciu innych przewoźników: Arrivy RP, Kolei Dolnośląskich, Kolei Śląskich, Kolei Wielkopolskich, Kolei Małopolskich i Łódzkiej Kolei Aglomeracyjnej. Warto pamiętać, że z biletem turystycznym i mini biletem turystycznym można podróżować także do Czech i do Niemiec – obowiązują one do pierwszych stacji położonych za granicą.
Konkurencja nie śpi Choć ciężko to nazwać konkurencją :/
Gdyby było Inter Regio to luksus, tak jak 2 lat TEMU na weekend Bożego Ciała coś takiego zostało zrobione.
A tak np dla mieszkańców Warszawy to ta opcja jest zupełnie nieprzydatna, bo gdziekolwiek dalej chcąc się dostać to tylko IC pozostaje. Koleje Mazowieckie w to nie wchodzą.
Ostatnio (jakoś 4-5 dni temu) pytałem o to na facebooku IC, dostałem taką odpowiedź: "na razie nie planujemy przedłużania oferty Biletów Weekendowych. Jakby się coś zmieniło, to będziemy informować."
Ja pytałem w sobotę i taka sama odpowiedź. I weź tu zaplanuj coś.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-05-2016, 14:16
Ale tu nie ma nad czym dywagować, skoro mamy niecałe 3 tygodnie do weekendu. Na stronie Intercity można kupić jedynie bilety 25-27.05 i 27.05-30.05, zatem przedłużenia nie będzie. Chyba, że pytacie ich czy planują, że im się znów noga podwinie w trakcie sprzedaży
Na długi weekend na Boże Ciało nie ma co liczyć (tak mi się wydaje) na bilet weekendowy ze strony Intercity. A czy są jakieś słuchy odnośnie Przewozów Regionalnych?
plusem jest możliwość korzystania z oferty w tzw. "długie weekendy", wtedy ważność biletu rozszerza się również na dni świąteczne sąsiadujące bezpośrednio z weekendem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum