Frekwencja w środę 20.01:
Wadowice - Bielsko-Biała (przyj. 05:32): do BB dojechało ok 45 os
Wadowice - Bielsko-Biała (przyj. 07:34): do BB dojechało ok. 50-55 os
Frekwencja z dzisiaj:
Kraków - Bielsko-Biała (przyj. 09:07): do BB dojechało ok. 25 os.
Nie jestem zwolennikiem śmierdzących busów nie korzystam jak wieku mieszkańców tylko denerwuje mnie fakt jak stoję samochodem ok 10 min przed przejazdem i tu szybkością piechura pędzi pusty pociąg.Dotowany z pieniędzy podatnika w 90 % komunikacja ta może być darmowa i tak przynosi znikome dochody
Tak jest wielokrotnie na przejazdach od Wadowic do Andrychowa propozycja Ścieszki rowerowej w zamian rozpadającej się trasie kolejowej jest nie złym pomysłem.
_________________ Nie można liczyć na wieczną dotacje 90 % dla PKP
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 19-02-2016, 11:30
Też mnie denerwuje czas długiego oczekiwania przed przejazdem, ale teraz przynajmniej wiem dlaczego tak jest - żeby niektórzy uczestnicy ruchu drogowego wzięli w międzyczasie słownik do ręki i nie pisali "Ścieszki", bo się jeszcze bardziej ośmieszają, niż umieszczając monotematyczne wpisy
Dlatego jest "Ścieszki"(Ścieżka) bo to jest planowana inwestycja dla rozwinięcia komunikacji drogowej.Jazda rowerem 15 km z Andrychowa do Wadowic to tylko samo zdrowie nawet za tak symboliczną cenę nie ma chętnych aby jechać pociągiem.
_________________ Nie można liczyć na wieczną dotacje 90 % dla PKP
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 19-02-2016, 13:10
Rover napisał/a:
Dlatego jest "Ścieszki"(Ścieżka) bo to jest planowana inwestycja dla rozwinięcia komunikacji drogowej.Jazda rowerem 15 km z Andrychowa do Wadowic to tylko samo zdrowie nawet za tak symboliczną cenę nie ma chętnych aby jechać pociągiem.
Zaproponuję PLK, by wydłużyła czas oczekiwania na przejazdach - 10 min to za mało na nadrobienie zaległości, jak się spało na lekcjach odmiany przez przypadki...
Nie jestem zwolennikiem śmierdzących busów nie korzystam jak wieku mieszkańców tylko denerwuje mnie fakt jak stoję samochodem ok 10 min przed przejazdem i tu szybkością piechura pędzi pusty pociąg.Dotowany z pieniędzy podatnika w 90 % komunikacja ta może być darmowa i tak przynosi znikome dochody
Tak jest wielokrotnie na przejazdach od Wadowic do Andrychowa propozycja Ścieszki rowerowej w zamian rozpadającej się trasie kolejowej jest nie złym pomysłem.
Od marca w Wadowicach busy przenoszone zostają na dworzec autobusowy przy dworcu kolejowym [w zamian zostanie uruchomiona darmowa linia miejska - niestety z ograniczeniami]. W końcu zapanuje w tym mieście porządek a pusty dworzec autobusowy nie będzie straszył
P.S. Rover, http://sjp.pl/%C5%9Bcie%C5%BCka [po kliknięciu w niebieski napis rozwinie Ci się odmiana tego arcytrudnego rzeczownika]
Dosyć dawno mnie tu nie było. Myślałem, że ten troll już sobie odpuścił
Tak sobie myślę, że szanowny pan Rover musi mieć poważny ból d***, skoro nadal tu siedzi, trolluje a tak naprawdę nic z tego nie ma, ani nikt nie ulega jego prowokacjom.
Rover, widziałem, że teraz z BB na Kraków jeździcie. Ciekawe jak długo
Małopolskie: Duże szanse na łącznicę w Kalwarii Zebrzydowskiej
PKP Polskie Linie Kolejowe przygotują studium wykonalności łącznicy kolejowej w Kalwarii Zebrzydowskiej. Jej budowa umożliwiłaby skrócenie czasu przejazdu z Krakowa do Wadowic i Bielska-Białej.
Dla rozwoju oferty połączeń kolejowych z Krakowa w kierunku Wadowic, Andrychowa i Bielska-Białej, m.in. dzięki skróceniu czasu przejazdu, potrzebna jest budowa łącznicy w Kalwarii Zebrzydowskiej. Obecnie, pociąg jadący np. z Krakowa do Wadowic, musi dwukrotnie zmieniać kierunek jazdy – w Krakowie Płaszowie i Kalwarii Zebrzydowskiej. Oddanie do użytku łącznicy w Krakowie Krzemionkach skróci również czas przejazdu do Wadowic i Bielska-Białej, ale pozostanie jeszcze kwestia czasochłonnej zmiany czoła pociągu właśnie w Kalwarii Zebrzydowskiej.
W cytowanym artykule znajduje się taki oto "kwiatek":
Cytat:
Krócej pojedziemy z Krakowa Głównego do Suchej Beskidzkiej, Żywca
O ile wiem, nie ma i nie będzie planowych przewozów pasażerskich na linii Sucha - Żywiec... chyba, że coś do mnie nie dotarło.
Dobrze, że się zabierają za łącznicę, powinna być już dawno. Przy dwóch łącznicach relacja Wadowice - Kraków zyska na atrakcyjności czasowej względem publicznej komunikacji samochodowej. Ciekawe tylko w którym roku to powstanie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum