Wysłany: 17-06-2016, 18:17 Przewozy Regionalne zmienią nazwę i logo
Całkowity rebranding spółki Przewozy Regionalne planuje prezes Krzysztof Mamiński. Jak dowiaduje się „Rynek Kolejowy”, spółka zmieni nazwę, logo i schemat malowania taboru.
Według potwierdzonych przez spółkę informacji, rozważanych jest obecnie kilka nazw dla spółki, w tym „Polskie Regio”.
Polregio. Nowa nazwa Przewozów Regionalnych zatwierdzona.
Zarząd spółki Przewozy Regionalne pozyskał zgody korporacyjne i jest gotowy do zmiany marki konsumenckiej i identyfikacji wizualnej spółki - w tym malowania taboru. Nową nazwą operatora będzie Polregio.
Polregio... Dramat. Dobrze, że nie RegioPol, bo poczulibyśmy się jak w PRL-u.
Po co zmieniać coś, co było dobre? A nazwa Przewozy Regionalne była dobra i takie zmiany na siłę są bez sensu. Ewentualnie Koleje Regionalne, no ale Polregio? Litości...
Może i była ohydna, ale była nasza, swojska, polska, lepiej niech zmienią od razu na jakieś trainregiospeed, pewnie się zaraz spodoba takim gorolom jak ty
Szczerze? Jak jeszcze jeździłem do mojej (wówczas) dziewczyny (obecnie żony) z Wrocławia na Pomorze Środkowe, to wierzcie mi - ni razu nie przejechałem tych 400 km pociągami PICu. Zwyczajnie nie było mnie na to stać, a jazda kibelkiem (zdecydowaną większość trasy pokonywałem EN57, tylko ostatnie 70 km na pokładzie SA102) też miała swój urok.
_________________ Gdyby cały beton PKP przerobić na podkłady, to można by zmodernizować wszystkie czynne szlaki
Ciekaw jestem czy nacjonalizacja kolei regionalnej, o którą bardzo zabiegają m.in. związki zawodowe faktycznie będzie mieć miejsce, a takie spółki jak Koleje Śląskie czy Koleje Małopolskie zostaną w jakiś sposób wchłonięte przez POLREGIO?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum