Znowu przychodzi mi jechać koleją z Katowic . Tym razem do Jarosławia. Mam też nowego psa i mniejszy rozmiar owego.
Podróż 5-6 godzin , bezpośrednio i z jamniorem w transporterku.
Co za tym idzie potrzebuję pomocy waszej w logistyce przejazdu.
- IC Przemyślanin. Wybrałabym wagon bezprzedziałowy, miejsce pierwszego- ostatniego rzędu, zewnętrzne. No i problem - jak to przeprowadzić.
Podpowiedzcie proszę
- próbowałam zarezerwować miejsce poprzez moje Intercity, ze wskazaniem miejsca - wagon , miejsce.
Na końcu wyszedł błąd.
Czy można jakoś inaczej ? Tak by podróżnym i obsłudze pociągu jak najmniej sprawiać kłopotu?
Na szczęście rzeczywisty wyjazd to dopiero 12 marca, dlatego liczę , że ktoś podpowie rozwiązanie.
Ostatnio w podróżach (samotnie) po Polsce, byłam zbudowana i zachwycona pracą konduktorów. Nie było dla nich rzeczy niemożliwych.
Dlatego liczę na was/ nich w pomocy inwalidzie z małym psem.
Na tej stronie inetrnetowej masz aktualne zestawienia łącznie z rozmieszczeniem miejsc w wagonie. Dalej na stronie www.intercity.pl kupując bilet zaznaczasz opcję Rezerwacja wskazanego miejsca: i poniżej wpisujesz numer wagonu i miejsca jaki chcesz zająć. Jak miejsce jest wolne to system ci je przydzieli.
_________________ Pozdrawiam z Przemyśla
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 15-02-2017, 15:39
Nie wiem jakie miejsca wybierałaś, ale w mojej opinii powinien to być wagon 15 lub 16 i miejsca 13, 14, 17, 18
Po 5 próbach , anulowaniu 2 biletów , 2 różnych komunikatach -kupiłam to co chciałam. Wagon 15, m. 76. Czyli fotel przy oknie, na końcu wagonu z dużą ilością miejsca na transporterek.
Dam znać po powrocie jak wszystko wyszło. Pozdrawiam
Tylko zakładam że nie kupiłaś biletu dla psa?? Jak by ktoś nie pamiętał za psa przewożonego w transporterze nie kupuje się biletu. W tym przypadku jest za darmo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum