Witam. Mam pytanie czytałam że szkolenia na konduktorów w Koleje Mazowieckie kosztuje 4800 zł plus 400 badania. Nie jest pewne czy nawet zdasz egzamin. Wiec może wiecie jak inaczej odbyć takie szkolenie? Czytalam że są szkolenia na konduktora np. na NOVA Centrum Edukacyjne , dzowniam do siedzimy podobno osoby ubiegające się o prace na tym stanowisku często zapisują się na takich oto kurs. Jak sadzicie czy jest to sens?
Jakie sa wsze opnie? Ułatwia to dalszą rekrutacje? I wiadomo może czy będzie jakoś w bliższym czasie rekrutacja mazowieckich - Warszawie.
Kurs jeszcze nie ruszył. Osoby, które zostały przyjęte czekają na wiadomość odnośnie terminu wstępnych badań.
hej kilka osób zrezygnowało z przyjęć ponieważ za długi czas był oczekiwania , wy już przygotowani? kto już jest po badaniach?
PKP Intercity niepoważnie traktuje swoich przyszłych pracowników.
Poważna kilkustopniowa rekrutacja trochę zamydla obraz tej spółki.
Co mają włożyć do garnka Ci ,którzy przeszli pomyślnie weryfikację i dostali obietnicę pracy. To nie są majętni ludzie , którzy mają stabilne zatrudnienie a czekają na informacje od swojego przyszłego pracodawcy 2 miesiące.
Poza tym w trakcie kursu dostanie się do ręki niecałe 1 tys. PLN przez 3 miesiące.
Niepoważne traktowanie człowieka. W tej chwili na rynku brakuje rąk do pracy na rynku i nie dziwę się ,że ludzie rezygnują.
hej przyjaciele i koledzey którzy dostali się na kurs konduktorski ktory odbędzie się we Wroclawiu ,
Gdzie bedziecie wykonywac badania ktos jest z Wrocławia lub Poznania ??
We Wrocławiu bardzo cieżko jest z badaniami lekarka niepodpisuje zgody !!
Ja również aplikowałem w Białymstoku,rekrutacje mialem chyba 20 grudnia i dostałem się...ale dalej czekam na badania.
Trwa to juz z 2 miesiace, jak nie więcej .
mimo ,że się dostałem(albo inaczej wybrali mnie) dzisiaj postanowiłem zrezygnować a i tak byłem bardzo cierpliwy. Od poniedziałku zaczynam inną prace ,nie związaną z koleją ale mam już umowę mimo ,że rozmowę odbywałem w zeszłym tygodniu.
PKP Intercity nie poważnie mnie potraktowało podobnie jak i Was ,którzy czekają na kurs ale w moim przypadku nie mogę sobie pozwolić na dalszą zwłokę.
Pierwsze wrażenie było pozytywne mimo iż nie zwracają za dojazd na rekrutacje. W moim przypadku 2 x 60 PLN a z uwagi na możliwości nic by im nie ubyło gdyby kandydatom pozwolili dojechać koleją za jakąś symboliczna kwotę.
Życzę wytrwałości i powodzenia przyszłym konduktorom chyba ,że spółka wycofa sie z kursu co wcale by mnie nie zdziwiło.
Cześć, jak tam wygląda u was sprawa z terminem badań, nadal cisza? bo u mnie to wprost grobowa. Słyszałem ze kurs miał ruszyć w połowie marca, a terminu badań jak nie miałem tak nie mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum