Czy ktoś był w tym roku w Albanii. Planuje tam wyskoczyć ale jedyny rozkład jaki znalazłem na stronie Ministerstwa Transport to rozkład z 2015r. Pomimo wysyłanych maili nikt nie odpowiada. więc byłbym wdzięczny za pomoc.
Hey myślę, że na forum oczekujemy m.in. pomocy a nie filozofii. Sugerowane przez Ciebie wnioski są błędne, gdyż w 2016 roku całkowicie zawieszono ruch pasażerski. Aktualnie kursują tylko 2 pary pociągów między Durres i Kashar.
Dzięki za link przyda się w innej sprawie. W końcu odezwało się Ministerstwo Transportu i przesłało mi rozkład. W innych punktach odpowiadają to samo, ze nikt nad tym nie panuje i uzyskanie informacji jest prawie niemożliwe i lepiej korzystać z autobusów.
Szału nie ma. czekam na informację kiedy ewentualnie zostaną uruchomione jeszcze 2 pociągi do Shkoder i Elbasan i wtedy wrzucę.
[ Dodano: 10-05-2017, 09:56 ]
Witam Ponownie. Wróciłem z Albanii i miałem okazje podróżować pociągami HSH. To warto przeżyć bo takich pociągów w Europie po prostu nie ma. Co do rozkładu jazdy trzeba kontaktować się bezpośrednio z kolejami gdyż pomimo ubogiego rozkładu pociągi nie zawsze jeżdżą.
pozdrawiam
Timetable HSH for passengers trains from 20 March 2017.pdf
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum