Jak wygląda praca drużyn konduktorskich w PKP Intercity.
Spotykamy ich podczas każdej podróży pociągiem. Najczęściej kojarzeni są ze sprawdzaniem biletów, jednak ich praca polega na czymś więcej, m.in. na dbaniu o bezpieczeństwo i komfort pasażera. Jak wygląda ich dzień? Czym zajmują się w czasie podróży? Ile kilometrów pokonują podczas swojej pracy? Przedstawiamy kulisy służby pracowników drużyny konduktorskiej PKP Intercity.
Cześć wszystkim!
Chciałam zapytać odnośnie pracy na stanowisku konduktora w PKP Intercity..
1. Czy osoby będące na kursie otrzymują jakieś wynagrodzenie??
2. Jeśli dana osoba będąc na kursie musi dojeżdżać do miejsca pracy, to czy pracodawca zwraca jej koszty z tego tytułu??
Planuję złożyć papiery do Warszawy, ale mieszkam 100 km od stolicy no i właśnie tak postanowiłam zapytać jak to wygląda w praktyce.
Butterfly92 - nie wiem jak to będzie w Twoim przypadku. Obecnie trwa w Warszawie kurs na kasjerów - umowa zlecenie, opłacony nocleg (jeśli jest.potrzebny) plus zaświadczenie uprawniające do darmowych przejazdów na trasie sekcja, w której pracujesz- Warszawa. (Czyli np. Kraków-Warszawa-Kraków). Nie wiem jak to wygląda w przypadku osób, które dojeżdżają codziennie.
Cześć wszystkim, czy ktoś z was kto wysłał aplikacje na ostatnią rekrutacje pkp. intericty (trwającą do 17 grudnia), Czy do kogoś z was już ktoś się odezwał w sprawie rozmowy rekrutacyjnej? Pytanko do osób które przeszyły już rekrutacje, po jakim czasie od zakończenia terminu składania aplikacji się do was odezwali? Z góry dziękuje za odpwowiedź i życzę szczęśliwego nowego roku
Cześć Wszystkim!
Opiszę moje doświadczenia z PKP IC. Aplikacja wysłana gdy tylko pojawiło się ogłoszenie-zadzwonili. Przeszedłem proces rekrutacji i teraz czekam na badania. Szczerze, to nie wierzyłem, że się uda-jednak mit, że trzeba mieć kogoś w strukturach PKP IC został obalony! Cholernie się cieszę i teraz jedynym zmartwieniem pozostają badania-może i tutaj się poszczęści.
Do osób, które już służą na kolei-co się stanie jak auto odmówi posłuszeństwa i nie dojadę na mój pociąg?
Czy dając prośby do grafiku na następny miesiąc, są w miarę uwzględniane?
Czy wiadomo już, gdzie odbędzie się kurs na konduktora (osoby z grudnia 2017)?
Hej wszystkim! W piątek dostałem telefon, że zostałem zaproszony na rozmowę do IC na konduktora...w mailu, który został potem wysłany napisano, że ze względu na specyfikę rekrutacji proszą o zarezerwowanie sobie 2-3h...I tu moje pytanie:
Jak wygląda takie spotkanie rekrutacyjne, co na nim jest?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum