Sugerowanie nie uczenia się czytać na pewno pomoże w zrozumieniu twoich wypowiedzi
Co do ofert, to wygląda tak, jakby na BWE wszystko, na szczęście, zostawało po staremu, bo udało mi się jakiś czas temu kupić bilet Poznań-Berlin za 16 euro.
To jest skandal i oddawanie pola autobusom, samochodom i samolotom. Dość często korzystałem z Chopina do Budapesztu, ale przy cenie normalnej nie będę tego robił nawet jako mikol, bo jest chora.
Kurczę... Jak to jest, że nie tylko autobusy, ale i teoretycznie przecież dużo droższe w eksploatacji samoloty, mogą w międzynarodowych relacjach jeździć komercyjnie i przynosić zyski, i to mimo sprzedawania biletów na pierwsze miejsca po bardzo promocyjnych cenach, a kolei się to nie udaje?
Przecież jak oni skasują ceny promocyjne, to tym bardziej będą musieli do tych połączeń dopłacać, bo nikt tym nie będzie jeździć...
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 07-12-2015, 08:38
Z tego ci widzę, wypadła tylko promocja na nocny pociąg do Wiednia (pozostałe kierunki pozostały), więc nie wykluczałbym jakiejś interwencji strony austriackiej. Albo liczą na bardziej kasiastych zagraniczniaków, dla których nie jest to aż taki wydatek, ale czy to wystarczy by zapełnić skład to nie wiem.
Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post choć forum obserwuję od dawna chciałem tylko napisać że mi w niedzielę na Centralnym w Warszawie udało się kupić 2 bilety w ofercie spar night do Wiednia na styczeń za 39 i 49 EUR co świadczyło by o tym że było więcej takich jak ja skoro nie załapałem się na najtańsze bilety. Być może to błąd kasjera ale dla tych co muszą jechać - zapraszam do Warszawy
PKP Intercity podjęło decyzję o zmianie kategorii pociągu Chopin, który w nowym rozkładzie jazdy będzie kursował w relacji Warszawa – Wiedeń – Warszawa. Połączenie na terenie naszego kraju miało kursować jako EIC, ale pojedzie jako IC, co oznacza kolosalną zmianę taryfikatora na korzyść podróżnych.
BRAK w cenniku biletów typu Oświęcim-Bohumin czy Zebrzydowice-Ostrava
Dotychczas bilet z Oświęcimia do Bohumina kosztował 5,40 euro, a w zeszłym roku z Zebrzydowic do Bohumina 3,60 euro. To były normalne ceny łącznie z rezerwacją.
Teraz nie będzie nic. Będzie normalny z Krakowa do Ostravy za 17,50 + 3,50 euro, czyli ok 90 zł
Parę tygodni temu czeski zarządca infrastruktury kolejowej Správa železnic (będącym odpowiednikiem PKP PLK) umieścił na swoich stronach projekt rocznego rozkładu jazdy pociągów 2023/2024, w którym międzynarodowy pociąg Chopin kursuje w wydłużonej relacji do Monachium. Czy jest szansa na zmianę relacji pociągu, który kończy obecnie bieg w Grazu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum