Wysłany: 27-02-2018, 21:03 Zimowa wycieczka do Malej Morávki
W sobotę 24 lutego w związku z Olimpijskim festiwalem w Karlově pod Pradědem, spółka Slezský železniční spolek uruchomiła pociągi specjalne do Malej Morávki. Dało to możliwość zaliczenia nieczynnego w regularnym ruchu pasażerskim odcinka Bruntál-Malá Morávka. Jako, że nie miałem żadnych planów na ten weekend, to postanowiłem się wybrać.
Rozpoczynam o 5:30, osobówką Gliwice-Częstochowa podjeżdżam do Katowic. Chwilę po mnie zjawia się Artur, który także wybiera się do Czech. Kręcimy się po dworcu, w oczekiwaniu na osobówkę do Raciborza. Podstawia się kibel z dawnym członem 1. klasy, w którym się lokujemy. W naszym członie lokuje się gościu, którego chyba poniósł melanż i nie starczyło mu na bilet W Katowicach Ligocie stajemy na dłużej, bo musimy czekać na zwolnienie szlaku przez osobowy Racibórz-Katowice. W efekcie łapiemy lekkie plecy. W Orzeszu-Jaskowicach krzyżowanie z EIC COMENIUS rel. Ostrava Svinov-Warszawa Wschodnia....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum