temat jest w formie żartobliwej ale niestety nie jest tak do końca.
Jakiś czas temu w przeszłości liczone w latach pasażer bez ważnego biletu w IC dostawał poświadczenie o zgłoszeniu.
W przewozach regionalnych ma wejść pierwszymi drzwiami....
Widzę ,że tego nikt nie przestrzega. Konduktorzy sprzedają bilety i są bardzo zadowoleni ,że na danej stacji/przystanku osobowym jest czynna stacja bo mogą doliczyć sobie klika złotych za wystawienie
Jak dla mnie osobiście jazda bez biletu jest niestosowna i po prostu niezbyt w porządku do tych, którzy za ten bilet płacą. Nie ma nic za darmo.. Szanujmy się wzajemnie.
Ja osobiście raz tylko jechałem całkiem "na gapę" (to był mój drugi mandat - pierwszy miałem za nieważną legitymację, jak skończyłem szkołę). Niestety, musiałem pojechać z Wrocławia do Jeleniej, a byłem chwilowo bez pieniędzy. Do autobusu nawet by mnie nie wpuścili, a w pociągu nawet się nie kryłem. Sprawa była, owszem, bolesna, ale prosta - jak już miałem forsę, zapłaciłem karny bilet i miałem spokój.
_________________ Gdyby cały beton PKP przerobić na podkłady, to można by zmodernizować wszystkie czynne szlaki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum