Wysłany: 10-08-2018, 21:22 Tęczowe chorągiewki na poznańskich tramwajach
Dziś na poznańskich tramwajach pojawiły się tęczowe chorągiewki - w związku z trwającym Poznań Pride Week, którego zwieńczeniem ma być Marsz Równości. Ta inicjatywa wywołała jednak liczne kontrowersje, a poznańskiego MPK przyznało, że krytyka spływała zarówno ze strony pasażerów, jak i motorniczych. Ostatecznie przewoźnik zdecydował, że już jutro tęczowych chorągiewek na tramwajach nie będzie.
W Poznaniu, z okazji kolejnej parady LGBTQWERTYHUJ, tramwaje przystrojono tęczowymi chorągiewkami. Z dumą doniosły o tym postępowe media głównego ścieku. Okazało się jednak, że mieszkańcy Poznania nie są tak postępowi jak ich – pożal się Boże – prezydent i gejowskie tęcze po jednym dniu, po protestach mieszkańców i motorniczych z pojazdów zniknęły. Ciekawe czy prezydent Jaśkowiak wie, że jego dni są raczej policzone, bo oparł się o zdecydowanie za mały elektorat...
„Organizacje skupione wokół symbolu tęczowej flagi dążą do zalegalizowania pedofilii. Jako ojciec siedmiolatka nie mogę się zgodzić, aby reklamować swoją pracą ww. treści” – napisał jeden z motorniczych MPK Poznań, gdy po przyjściu do pracy kazano mu prowadzić tramwaj z tęczowymi flagami. No i bardzo dobrze. Nie można promować dewiacji i upadku moralnego człowieka!
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
MPK Poznań miało szansę zapisać się w historii jako najbardziej otwarte przedsiębiorstwo miejskie w Polsce. Niestety jego zarząd ugiął się przed swoimi pracownikami stawiającymi znak równości między homoseksualizmem a pedofilią. Tym samym dał popis dyskryminacji ze względu na orientację seksualną.
Nie ma zamordyzmu katolickiego, czym się straszy dzieci, jest za to zamordyzm „tolerancji”. Wczoraj na ulice Poznania wyjechało 180 tramwajów wyposażonych w tęczowe chorągiewki ideologicznych terrorystów z LGBT. Tajemnicą poliszynela jest, że ta akcja będąca wynikiem kontraktu, jaki podpisała MPK w Poznaniu ze sponsorem LGBT Grupą Stonewall, wywołała powszechne oburzenie wśród pracowników MPK i później jeszcze większe wśród pasażerów. Problem w tym, że oburzenie poszło swoją drogą, a strach przed utratą pracy swoją. Na 180 motorniczych tylko jeden odmówił udziału w ideologicznej wojnie i zawłaszczaniu przestrzeni publicznej. Co ważne ten BOHATER nie owijał w bawełnę, ale napisał jasną jak słońce notatkę służbową:
W dniu 10 sierpnia o godz. 14.10 zgłaszając się do pracy na zajezdni, poinformowałem dyspozytora, że podejmę pracę na w/w linii tylko wówczas, gdy zdjęte zostaną flagi tęczowe, czyli reklama wykupiona przez firmę Grupa Stonewall.
Motorniczy z Poznania zapowiada protest. "Jestem gejem i będę jeździł z tęczową flagą".
Poznańskie MPK zdjęło tęczowe chorągiewki z tramwajów po fali hejtu. Flagi pojawiły się na 180 pojazdach z okazji Marszu Równości. Jednak motorniczy, który jest gejem, nie zgadza się z decyzją i już zapowiada samotny protest w niedzielę.
"Do wszystkich mądrych: zastanówcie się czy na pewno osoba która prowadzi wasz tramwaj jest hetero, bo tęczy w MPK nie zabraknie, nawet gdy znikną chorągiewki... Niekoniecznie szanowny zakładzie pracy, wstyd mi za ciebie!" – kończy post Gajewski. I zapowiada samotny protest. – Jestem gejem i w niedzielę będę jeździł z tęczową flagą – deklaruje.
Motorniczy z Poznania zapowiada protest. "Jestem gejem i będę jeździł z tęczową flagą".
To jest właśnie różnica między homoseksualistą a gejem. Ten pierwszy zabawi się z innym facetem w domowym zaciszu i nikomu o tym nie rozpowiada. A ten drugi musi pierniczyć o tym na lewo i prawo, wszystkim razem i każdemu z osobna, obwieszając się tęczowymi flagami nawet w pracy.
_________________ Lady Makbet to typ kobiety, którą nieokiełznana ambicja prowadzi do zbrodni, a potem do wyrzutów sumienia.
Motorniczy z Poznania, który homofobów się nie boi. "Zawsze warto walczyć o ideały"
Po tym incydencie Poznań może mieć problem z postrzeganiem go jako tolerancyjne miasto. Podczas Marszu Równości miały zawisnąć tęczowe flagi na tramwajach. Zostały zdjęte w błyskawicznym tempie. – Chcę, żeby MPK zrozumiało, że nam jest przede wszystkim przykro, bo odwrócili się od nas, choć nie zrobiliśmy nic złego – tłumaczy w rozmowie naTemat motorniczy Aleksander, który ostro zareagował w sieci na hejt ze strony mieszkańców i kolegów z pracy.
Taki nowoczesny wynalazek w XXI w. zafundował poznaniakom prezydent Jacek Jaśkowiak. I MPK tęczowe flagi musiało zdjąć. Rok temu Jaśkowiak obwiesił nimi latarnie. Cóż, wiadomo, z czym kojarzy się latarnia i stanie pod nią. Z kolei tramwaje (po poznańsku bimby) kojarzą się po naszemu, ciepło, swojsko. Choćby z anegdotą z podstawówki, że Poznań to miasto zieleni, bo jeżdżą u nas zielone tramwaje.
Homoseksualiści szantażują... tramwajarzy z Poznania. Proces albo szkolenia, jak traktować gejów!
Grupa Stonewall z Poznania – zrzeszająca homoseksualistów, postawiła ultimatum Miejskiemu Przedsiębiorstwu Komunikacyjnemu. Zapowiedziała, że nie poda MPK do sądu za zdjęcie 180 tęczowych flag z tramwajów, jeżeli spółka zorganizuje… warsztaty równościowe dla swoich pracowników.
Te wszystkie komentarze tych motorniczych i dziwne teksty o zalegalizowaniu pedofilii to na powaznie czy to po prostu jakiś żart? Mam nadzieje ze to drugie bo najzwyczajniej w świecie nie wierze ze w Polsce jest jeszcze taki ciemnogród
Jest, ma się dobrze i będzie tłukł terrorystów po ryjach, jak podniosą łby za wysoko.
A jak się nie podoba - Kołbaskowo, Słubice, Zgorzelec albo wpław w dowolnie wybranym miejscu - radzę wyp...ać na postępowy zachód.
Heheh no tak prosta wypowiedź na poziomie jaskiniowca. Kolejny dowód na to ze ci którzy najbardziej szczekają nie mają ani kszty wiedzy w danym temacie. A skąd nawiązanie do terrorystów - nie mam pojęcia, widze jakieś styki sie przegrzewają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum