Orientujecie się może w jaki sposób najlepiej dogadać się w kasie międzynarodowej w Bohuminie? Po angielsku da radę czy lepiej próbować czesko-polskiego?
Witam, pytanie do ludzi którzy kupują bilety na stronie CD: czemu na niektóre pociągi miedzynarodowe da się kupić bilet online, a na inne (na tej samej trasie) już nie?
Planuje kupić sobie bilet z Bohumina do Katowic, niestety na pociąg który mnie interesuje (IC 130) nie ma takiej możliwości, mimo że już na kolejny (EC 102) jest. Dodam, że nie dalej jak miesiąc temu już kupiłem dokładnie taki sam bilet na IC 130 bez problemu...
Czy powodem może być, że nowy rozkład InterCity jest jeszcze niedostępny?
(Bo data jest już "noworozkładowa".) Ale jeśli tak, to czemy z EuroCity nie ma takiego problemu?
Z góry dzięki za pomoc.
Edit: Sprawdziłem dokładniej i jestem w stanie kupić bilet na ten IC 130 do Chałupek albo Wodzisławia, ale już nie dalej - kompletnie nie rozumiem o co w tym chodzi
Absurd PKP Intercity. Przekroczenie linii na mapie kosztuje 100 złotych
Mimo, iż pociąg TLK Wydmy kursował jedynie w okresie wakacji, absurd tego połączenia dobrze pokazuje, jak kupując bilet, można znacznie przepłacić. Za przejazd kilku kilometrów po terytorium Czech możemy zapłacić nawet 100 złotych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum