Przeczytaj co napisalem w poprzednim poście, a tu masz wyciąg z regulaminu IC
"§ 57. Bilet weekendowy
1. Uprawnieni
Każda osoba.
2. Zakres ważności
1) bilet ważny jest na przejazdy w klasie 1 lub 2 w pociągach TLK, IC w wagonach z miejscami do
siedzenia, przewidzianych w rozkładzie jazdy;
2) bilet uprawnia do:
a) nieograniczonej liczby przejazdów pociągami, o których mowa w pkt 1) od godz. 19:00 dnia
roboczego poprzedzającego dzień wolny od pracy do godz. 6:00 pierwszego dnia roboczego
następującego po dniach wolnych od pracy (tzn. przejazd na podstawie takiego biletu musi
zakończyć się najpóźniej o godz. 6:00 pierwszego dnia roboczego następującego po dniach
wolnych od pracy);"
Więc skoro poniedzialek 12.11.2018 jest świętem więc zgodnie z w/w regulaminem jest ważny i w poniedzialek.
Nie rozumiem co tu jeszcze muszą dodawać??
_________________ 2016 - 15995 km, 2017 - 12197 km, 2018 - 9460 km, 2019 - 8278 km, 2020 - 9476 km,
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 25-10-2018, 15:01
Przeczytałem. Także przeczytałem to:
Cytat:
Na razie PKP Intercity nie podjęło decyzji o ewentualnym wydłużeniu ważności biletu weekendowego. Przewoźnik zdecyduje o tym, gdy prezydent zatwierdzi proponowaną przez posłów zmianę.
Mam nadzieję że to plotka, ale od wczoraj internet obiegła wiadomość, że wraz z wejściem w życie nowego rozkładu jazdy PKP IC planuje zlikwidować bilet weekendowy, oraz inne promocyjne oferty takie jak bilet taniomiastowy, czy oferta wcześniej. Dopóki to info krążyło po facebookowych grupach i forach traktowałem to z przymrużeniem oka. ale jak napisał o tym na swojej stronie ex Prezes KD Pan Piotr Rachwalski to dało mi dużo do myślenia.
Czy ktos ma wiedze, czy bilet Weekendowy bedzie przedluzony w weekend „Wszystkich Swietych”? O ile pamietam to zazwyczaj tak bylo, a dzis patrze, a jest napisane, ze on wazny do 1.11 do 6:00.
crs, Wszystkich Świętych wypada w poniedziałek, więc jest dniem wolnym następującym po sobie przez co z automatu bilet weekendowy musi zostać wydłużony o ten dzień i nikt nikomu łaski nie robi.
PKP Intercity wydłuży w tym roku ważność biletu weekendowego i weekendowego MAX na cały okres najbliższego weekendu i świąt zmarłych. To bardzo dobra informacja dla fanów podróży koleją. Nie znamy natomiast przyszłości tej wyjątkowej w skali Europy oferty.
Troche by to bylo dziwne, dopiero co przeciez zniesiono oplate 1 zl za miejscowke do biletu weekendowego, chyba po to, zeby zachecic do korzystania z tej oferty.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Zniesiono opłatę 1zł za wszystkie miejscówki - w tym do biletów miesięcznych (to był największy problem). Choć również mam nadzieję, że Bilet Weekendowy zlikwidowany nie zostanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum