Gdzieś czytałem, że nie które z nich będą dojeżdzały do innych miejscowości. Podobnie jest w Czechach, są takie które jeżdzą tylko na trasie Praga - Ostrava ale też takie które dojeżdzają np do Ziliny na Słowacji lub do Frantiskovy Lazne mimo to, iż trasy te nie są generalnie dostosowane do pendolino.
_________________ Fundacja Ratowania Zabytków www.zabytki.org
Tu nie chodziłoby raczej o dostosowanie trasy, ale o umowę dofinansowania z UE, która zastrzegła że na ileśtam lat Pendolino mogą kursować tylko po Krk/Kat-Wwa-Gdynia
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 21-02-2012, 15:02
Z tego co mi sie wydaje ( mogę się mylić) to chyba Pendolino nie jest finansowane z kasy UE, tylko z kredytu, ktory finansuje 10-letnia umowa miedzy Mi a PKP IC.
Co sądzicie o TLK Kudowa - Bydgoszcz z czasem przejazdu 4:05 h na odcinku Kudowa - Wrocław? Czy to nie jest robienie debili z pasażerów? Kto tym pojedzie? Dla kogo jest ten pociąg? Ten sam odcinek osobowy szynobus KD pokonuje w 2:45 h ...
bystrzak2000 napisał:
Ten pociąg jest po to, by był. Ministerstwo wymaga uruchomienia pociągu, bo daje nań dotację, więc PKP IC jakiś pociąg uruchamia. Pasażerami się tutaj nikt nie przejmuje.
Dawno na tym forum nie przeczytałem czegoś bardziej przygnębiającego.
@sympatyk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum