Przedsprzdaż biletów na Kolej Transsyberysjką rozpoczyna się na 45 dni przed planowanym wyjazdem. Zatem Andrzej(Nynuś)odlicz sobie ten czas wstecz i dopiero wtedy wybierz się do Brześcia...no chyba,że nie jedziesz do Pekinu,a do Irkucka czy Władywostoku - to wtedy to ja na miejscu Ci załatwie te miejscówki bo w Polsce niemal na wszystkie rosyjskie pociągi bez problemów kupisz miejscóweczkę...o ile oczywiście będą wolne miejsca
Witam.mam pytanie na dzien dzisziejszy jak wyglada sytacja na pociagi do Pekinu.chodzi mi o to czy lepiej zalatwiac sobie bilet na bezposredni pociag moskwa - pekin, czy kombinowac od granicy do granicy z tego co wiem to druga opcja jest tansza. chociaz nie wiem jakie ceny sa na osdż jak se ja zalatwie na w,w trase.zgory dzieki za odpowiedz
Witam! Czy wie ktoś może jaka jest cena miejscówki na trasie Moskwa - Pekin, Moskwa - Władywostok przy podróżowaniu z książeczką OSŻD?
[ Dodano: 18-04-2011, 14:51 ]
oczywiście nie chodzi o ceny z biur podróży, tylko o takie przy załatwianiu na własną rękę w kasie w Brześciu bądź Lwowie:)
knur79 - miejscówka kupiona u nas w Polsce w kasie PKP IC na pociąg Moskwa-Władywostok w wagonie sypialnym T4 kosztuje 231 euro czyli 937,86 zl. Do Pekinu nie sprawdzę bo niestety nie sprzedajemy.Na terenie krajów byłego ZSSR może być taniej choć do biletu OSŻD niekoniecznie dużo taniej. Każdego roku zarząd kolei rosyjskich zmienia taryfy i to dosyć znacząco. Pozdrawiam
knur79 - miejscówka kupiona u nas w Polsce w kasie PKP IC na pociąg Moskwa-Władywostok w wagonie sypialnym T4 kosztuje 231 euro czyli 937,86 zl. Do Pekinu nie sprawdzę bo niestety nie sprzedajemy.Na terenie krajów byłego ZSSR może być taniej choć do biletu OSŻD niekoniecznie dużo taniej. Każdego roku zarząd kolei rosyjskich zmienia taryfy i to dosyć znacząco. Pozdrawiam
Mariusz Sa napisał/a:
Ktoś może w ubiegłym roku jechać koleją transyberyjską albo planuje w tym roku? Ciekawi mnie koszt z książeczką.
Kilka lat temu taka miejscówka w T4 kosztowała ponad 900 zł?! Za to rok temu miejscówka do książeczki OSŻD w sypialnym de luxe z łazienką z Moskwy do Pekinu kosztowała ok. 300 zł... WTF?
Ceny dziwne, bo większość pociągów Moskwa - Władywostok to pociągi tzw. "firmienne" (komercyjne) nie honorujące OSŻD.
Ostatni raz jechałam kilka lat temu; wtedy miejscówki załatwiałam za pośrednictwem polskiego oddziału Intourist. Aktualnie możesz zadzwonić i zapytać "z pierwszej ręki" polskiego przedstawicielstwa RZD w Warszawie (22-629-63-42) albo po angielsku napisać maila na: ticket@rzd.ru
Weź też pod uwagę, że w Europie nie kupisz biletów powrotnych. Można kupić tylko online bilety w pełnej taryfie z gigantyczną prowizją. Jest to problem, bo w sezonie biletów brakuje dwa tygodnie przed odjazdem pociągu powrotnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum