A teraz udaj się do Reisezentrum z MKZ FIP i kup bilet na powyższy pociąg ze zniżką, żeby już trzymać się poc RB31
Cały system komunikacyjny Drezna jest zintegrowany i podpięty do VVO ( Również DB Regio )
Nie honorują FIP ( MKZ ) taką odpowiedź otrzymałem, tak jak kupiłem bilet w/g obowiązujących taryf VVO
Tak było i taką informację przekazałem.
I taka ciekawostka,jeżdżąc tramwajami i autobusami nie było żadnej kontroli biletów ,za to w pociągach- za każdym razem.
Jak ktoś będzie w Dreźnie podróżował z biletem FIP ,niech sprawdzi jak jest w rzeczywistości.
A teraz udaj się do Reisezentrum z MKZ FIP i kup bilet na powyższy pociąg ze zniżką, żeby już trzymać się poc RB31
Cały system komunikacyjny Drezna jest zintegrowany i podpięty do VVO ( Również DB Regio )
Nie honorują FIP ( MKZ ) taką odpowiedź otrzymałem, tak jak kupiłem bilet w/g obowiązujących taryf VVO
Tak było i taką informację przekazałem.
I taka ciekawostka,jeżdżąc tramwajami i autobusami nie było żadnej kontroli biletów ,za to w pociągach- za każdym razem.
Jak ktoś będzie w Dreźnie podróżował z biletem FIP ,niech sprawdzi jak jest w rzeczywistości.
To jest różnica. MKZ upoważnia do zakupu biletu ze zniżkną 50 % a książeczka biletowa FIP upoważnia do darmowych przejazdów w ramach ważności książeczki oraz daty wpisanej w kuponie.
Pytanie które zadałęm DB dotyczyło książeczki biletowej a nie MKZ.
Czy podróżował ktoś z Was po Bałkanach? Chcę odbyć swoją pierwszą podróż z FIPem właśnie tam i zanim złożę wniosek, chciałem zasięgnąć opinii i rad. Z racji tego, że chciałbym zobaczyć jak najwięcej i jak najmniejszym kosztem, jaką trasę byście zaproponowali? Jakie koleje ująć we wniosku? Można prosić o jakieś wskazówki? Plan mam taki, żeby głównie przez noc podróżować, w dzień zwiedzać, opcjonalnie noclegi w hostelach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum