czyli osoby które zwolnią się z pracy w PR będą miały wpisane w świadectwie pracy: był zatrudniony w Przewozach Regionalnych a nie w POLREGIO. Taką samą nazwę jak w świadectwie pracy będą musiały wpisywać w CV.
Wobec tego Przewozy Regionalne (w domyśle bydła rogatego) nadal z najgorszą nazwą z możliwych pozostaną.
Byłem dziś w Gdańsku m.in. na targach TRAKO. Moją uwagę zwróciły zapowiedzi konferansjerki zapraszające do zwiedzania stoisk poszczególnych wystawców. W pewnej chwili zaanonsowała stoisko PolReDŻio.
I tu nastąpiło moje zdziwienie ponieważ ZAWSZE podczas zapowiedzi pociągów regionalnych od momentu zamiany ogłaszania ich jako "pociągi osobowe" na "regio" na polskich dworcach kolejowych to właśnie głoskę "g" słyszałem. Do dziś!
Proszę więc o wyjaśnienie czy oznacza to że do dziś żyłem w nieświadomości istnienia operatora "PolReDŻio" czy jednak prawidłowa wymowa nazwy spółki brzmi :PolReGio"?
Dodam że zapowiedzi na targach wygłaszane były przez żywą osobę, z resztą z doskonałą dykcją!
Przewozy Regionalne zostaną przekształcone w spółkę akcyjną.
Prezes spółki Przewozy Regionalne Krzysztof Zgorzelski zapowiada przekształcenie przewoźnika ze spółki z ograniczoną odpowiedzialnością w spółkę akcyjną. Ma to przede wszystkim poprawić postrzeganie PR przez rynki finansowe.
Spółka Przewozy Regionalne poinformowała, że właśnie zmieniła nazwę. Od teraz będzie się nazywała tak jak dotychczasowa marka handlowa pociągów, czyli "Polregio".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum