Witam!Co prawda na tej trasie jeszcze nie jechałem ale będąc w Niemczech korzystałem także wielokrotnie z różnych prywatnych operatorów.Wszyscy oni honorują bilety FIP ważne na kolej DB.Pozdrawiam.
A jak jest w pociągach Lausitz Bahn na trasie Zittau - Gorlitz - Cottbus?
W zeszłe wakacje wsiadłem w Gorlitz do pociągu LausitzBahn, jadącego do Cottbus, z biletem FIP - i musiałem wykupić u konduktora bilet normalny na tą trasę. Konduktor pokazał mi karteczkę, na której w kilku językach (w tym po polsku) było napisane, że ten pociąg prowadzony jest przez przewoźnika prywatnego i mój bilet jest w nim nieważny. Nie wiem, czy ta linia w ogóle honoruje normalne bilety międzynarodowe.
Pozdrawia Kajetan.
Właśnie otrzymałem meila z biura NEB i okazuje się, że bilety FIP nie są honorowane na sieci NEB, w tym również na trasie Berlin Lichtenberg - Kostrzyn
VOGTLANDBAHN nie honoruje i to komplikuje jazdę do Niemiec przez Czechy bo pociągi z Pragi do Monachium i Norymbergii są po niemieckiej stronie prowadzone przez tego przewoznika ( konkretnie przez Arrivę ale ona wchodzi w skład Vogtlandbahn) Chcąc jechac gratis trzeba wysiąść na granicy i potem szukać pociągu DB. Jadąć przez Cheb to samo, tam przeważnie Vogtlandbahn, tylko sporadycznie DB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum