Jeśli nie zrobimy nic w tym czasie z LK 73 i 70 to za parę lat te linie zostaną zamknięte na amen,czy się to komuś bedzie podobało czy nie.
@maruda
Co do LK 73 i 70 chodziło mi o zamknięcie na amen względem przewozów pasażerskich, .Ruch towarowy musi być. Masz rację-zasadziłem baboka. Źle to zinterpretowałem.
PS.Nigdy nie byłem przeciwny budowania łącznicy w Czarncy.
Ponownie zalecam lekturę rozkładów jazdy sprzed kilkunastu lat - nie wszystko z czasów PRL było złe..
Prawda!Najlepsze były drogie i słomiane inwestycje takie jak stacja rozrządowa i elektrowozownia w Skarżysku,z dala od przemysłu i dosłownie na bagnie.
Pozdr.
Pociągi dalekobieżne do Buska-Zdroju i Końskich. Plany MI dla Świętokrzyskiego.
Z Kielc do Warszawy w nieco ponad godzinę, i to 16 razy dziennie – to główne założenie planu rozwoju połączeń dalekobieżnych w województwie świętokrzyskim. Pociągi miałyby obsługiwać także m.in. Ostrowiec Świętokrzyski, Końskie czy Busko-Zdrój. Czy plany te są jednak możliwe do wprowadzenia w życie w dającym się przewidzieć horyzoncie czasowym?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum