Witam.
Proszę o pomoc w kwestii dopłat do biletów FIP w Grecji. Ciężko znaleźć wiarygodne informacje. Mam dosyć dawno wydaną książkę Przemysława B. Jezierskiego "Podróżuj z FIP" i tam jest informacja o bardzo drogich dopłatach. Chciałbym prosić o w miarę aktualne informacje.
Z góry dziękuję.
Dziękuję za przesłanie. Niestety brak jest najważniejszej dla mnie informacji, mianowicie wysokości dopłat.
Strona greckich kolei (jak również ich system rezerwacyjny) posługuje się cały czas jedną nazwą - "FIP Card" - w przypadku której ma zastosowanie zniżka 50% (być może to chodzi o MKŻ). Dla takiej opcji dzienny IC Ateny-Saloniki to 100 złotych.
Też to sprawdziłem i mam dokładnie takie samo wrażenie, że chodzi o 50% zniżki. Wciąż mam nadzieję, że odezwie się ktoś, kto był niedawno i dopłacał do biletu a nie na zniżkę.
[ Dodano: 16-10-2024, 05:57 ]
To prosto z Grecji. Rezerwacja do kuponów jest za free. Nie można jej zrobić przez net, można i jest to bezproblemowe, na stacji. 1 kl pendolino dla przykladu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum