Szkoda, liczyłem na więcej pociągów skoro wygrali przetarg na lat 10... Tymczasem sytuacja wygląda jak wygląda i nie zapowiada się na to że będzie lepiej. Brak AE w tym sezonie uważam za rzecz niebywałą i skandaliczną. Za rok może już nie być okazji ażeby taki pociąg uruchomić. Powód ? Moderna odcinka Bydgoszcz - Tczew i E65 do Gdyni. Jak skończą to czas przejazdu pod drutem będzie szybszy, ale czy będzie z punktu widzenia pasażera to tańsze ?
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Z drugiej strony Bydgoszcz będzie miała EX Jantar na Hel około godziny 09:00.
Niby to EX, ale zawsze jest duża pula tanich biletów.
Pewnie to jeden z powodów dla których ArrivaExpress w tym roku nie pojedzie.
Mówicie Panowie że oferta Arrivy na wakacje jest coraz gorsza.
Nie tylko w wakacje. Proszę zobaczyć co Arriva zrobiła z połączeniem Bydgoszcz-Chełmża.
Za czasów PRów było 8par pociągów i naprawdę dogodne godziny odjazdów dla wszystkich.
To co obecnie oferuje Arriva na 5 parach pociągów to śmiech na sali.
Nieraz mam wrażenie że urzędnicy zatwierdzający te rozkłady są po prostu niekompetentni.
Mówicie Panowie że oferta Arrivy na wakacje jest coraz gorsza.
Nie tylko w wakacje. Proszę zobaczyć co Arriva zrobiła z połączeniem Bydgoszcz-Chełmża.
Arriva pewnie chętnie by jeździła częściej, gdyby tylko dostała na te połączenia dotacje. Za winnego tej sytuacji można raczej uznać urząd marszałkowski i cięcia w budżecie województwa.
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-07-2012, 15:58
leemc12 W sprawie wężła kolejowego w Grudziądzu proponowałeś mi kiedyś posła Dzięcioła którego wszyscy znamy ,dla mnie to jest facet beznadziejny nawet nie odpowiedział na moje maile za przeproszeniem taką hołotę jak my to on ma w d....Co Arrivy to tu akurat jesteśmy zgodni
leemc12 W sprawie wężła kolejowego w Grudziądzu proponowałeś mi kiedyś posła Dzięcioła którego wszyscy znamy ,dla mnie to jest facet beznadziejny nawet nie odpowiedział na moje maile za przeproszeniem taką hołotę jak my to on ma w d....Co Arrivy to tu akurat jesteśmy zgodni
Szkoda. Wydawało mi się, że będzie inaczej. Próbowałeś może wizyty osobistej w biurze poselskim na dyżurze, bo być może z zasady nie odpisuje na maile, jak pewnie większość naszych parlamentarzystów?
Sitkol pokazuje przyszłoroczny pociąg Arrivy z Bydgoszczy jedynie do stacji... Swarzewo
Czy wie ktoś czym podyktowana jest rezygnacja z obsługi odcinka Hel - Swarzewo przez ten pociag?
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 19-12-2016, 10:22
To musi być błąd, bo jedzie do Swarzewa, ale wraca już z Władysławowa. Rzeczywiście max Władysławowo, ale w ciągu dnia dwie pary kursów Władysławowo - Gdańsk.
dddbb, Wyprostowali już tę sprawę: Pociąg Arrivy pojedzie w te wakacje w relacji Bydgoszcz Gł. - Władysławowo, a w środku dnia skład zrobi jeszcze jedną rotację Władysławowo - Gdańsk Główny.
Arriva nie uruchomi w tym roku swojego pociągu komercyjnego "Słoneczny Patrol" z Bydgoszczy do Helu. Obostrzenia pandemiczne zostały zdjęte z przewoźników zbyt późno, żeby przygotować ofertę - tłumaczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum