Bardzo duże zainteresowanie biletami PKP Intercity dla małych grup. Już ponad 100 tys. biletów sprzedanych
Nowa oferta PKP Intercity dla rodzin i małych grup już w pierwszych dniach funkcjonowania wzbudziła duże zainteresowanie pasażerów. Od 1 lipca sprzedało się już ponad 106 tys. promocyjnych biletów Taniej z Bliskimi, dla ponad 280 tys. osób. Po niedawnych rekordach przewozowych, zainteresowanie nową ofertą to kolejny dowód rosnącej popularności kolei w Polsce.
Bilety dla małych grup na wszystkie pociągi w tym Pendolino? PKP Intercity będzie rozważać
Od 1 lipca PKP Intercity wprowadziło nową ofertę dla małych grup liczących od 2 do 6 osób. Bilety te okazały się strzałem w dziesiątkę. Przewoźnik w przyszłości ma rozważyć rozszerzenie oferty.
Mam pytanko. Mieszkam w Warszawie. Moje dziecko, lat 16 zaczyna od września naukę w LO w Krakowie i 3 razy w miesiącu będzie wracać do domu w weekendy. Czyli będę musiał kupić 6 biletów na IC miesięcznie. Czy poza kupnem normalnych biletów jest jakaś opcja by pojechał taniej. Na stronie IC nic niestety nie znalazłem. Dziękuje z góry. Zielony jestem w promocjach.
PKP Intercity: Będzie dodatkowa pula tanich biletów. Pendolino od 49 złotych
PKP Intercity jest bardzo zadowolone z liczby przewiezionych w tym roku pasażerów. Plan przewoźnika jest taki, by z końcem roku pochwalić się 60 milionami podróżnych. Z pewnością pomoże w tym pula dodatkowych tanich biletów, które do systemu wprowadził operator.
Ta promocja to jakaś mrzonka. Przed promocją kupowałem taniej bilety niż kiedy obowiązuje promocja. Na miesiąc wcześniej nic nie można kupić taniego w porze dziennej.
Szukam jakiegoś alternatywnego środka transportu jeśli podróżuję 1 osobowo. Powyżej 1 osoby jadę własnym autem bo jest korzystniej nie tylko cenowo.
Promocyjna oferta PKP Intercity, podczas której do sprzedaży trafiło 1,5 mln biletów w okazyjnych cenach, trwa do końca maja. W jej ramach ceny na najpopularniejszych trasach zaczynają się już od 19 zł. Promocyjne bilety upolować można do 28 maja br.
Najgorsze jest to, ze czesc polaczen jest zablokowanych i sprzedaz na nie nie rusza 30 dni wczesniej. Tak jest teraz np. z IC Wybrzeze 20-24.06 dla stacji poczatkowej Warszawa Wschodnia. Niby od Legionowa juz sie da kupic bilet, ale jadacy z Warszawy nie beda mieli szansy na zadna promocje.
To samo np. IC Chopin, ktory ma rozne grupy wagonow. Jak ruszyla sprzedaz, to cena Warszawa - Krakow na 10.06 byla od razu bazowa 68 zl. Jak odblokowali grupe wagonow Warszawa - Bohumin, to nagle cena spadla ponizej 50 zl.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
PKP Intercity znacznie obniża ceny biletów miesięcznych na kilku trasach
PKP Intercity wprowadza obniżki cen miesięcznych biletów odcinkowych na 20 wybranych trasach. Obejmą one w sumie 930 odcinków a średnia obniżka wyniesie blisko 50 zł. Największy upust sięgnie 239 zł, a 20% obniżek przekroczy 100 zł na bilecie.
Wpisałem stację początkową: Działdowo i stację końcową: Warszawa Centralna i nie ma różnicy między dotychczasową ceną a a nową.
No może jest ale złotówka. A więc to Pisowskim zwyczajem ulgi dla niektórych.
To tak jak z lekami leki darmowe dla seniorów ale nie wszystkie tylko takie które udają że leczą i są tanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum