Nie wiem, czy tylko ja mam takie odczucie, ale internet w EIP ostatnio dziala fatalnie. W czasie jazdy przez Warszawe od Zachodniej do Wschodniej nie udalo mi sie zakupic biletu na Regio (wliczajac 10 min postoj na Centralnej). Po przelaczeniu sie na wlasny internet udalo sie kupic bilet w kilka sekund. Moze tylko w strefie ciszy sa takie problemy?
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
PKP Intercity ponownie sonduje ceny udostępniania Internetu po WiFi w wagonach
PKP Intercity po raz kolejny zwraca się do zainteresowanych firm z prośbą o udzielenie informacji cenowej dotyczącej świadczenia usług przedsiębiorcy telekomunikacyjnego w pociągach spółki.
Internet w PKP Intercity. Do końca roku Wi-Fi w ponad 550 wagonach
PKP Intercity planuje, że do końca tego roku pasażerowie będą mogli łączyć się bezprzewodowo z internetem poprzez Wi-Fi w ponad 550 wagonach przewoźnika - poinformowało PKP Intercity w odpowiedzi na pytanie PAP.
Darty i Flirty od miesięcy bez Wi-Fi. Nie wiadomo, kiedy sygnał wróci
W łącznie 40 nowoczesnych elektrycznych zespołach trakcyjnych Flirt i Dart od ponad roku nie ma internetu i nie wiadomo, kiedy Wi-Fi wróci na pokład pociągów.
PKP Intercity: 800 wagonów z wi-fi. Będzie tylko lepiej
PKP Intercity stale poprawia dostęp i funkcjonowanie wi-fi w swoich pociągach. Obecnie w odpowiednie urządzenia wyposażone jest już blisko 800 wagonów oraz trwają prace nad poprawę jego funkcjonowania w Dartach i Flirtach. Do 2030 wszystkie pojazdy mają zapewniać wygodny dostęp do wi-fi.
Niedawno w 300 wagonach pociągów PKP Intercity pojawiły się wzmacniacze sygnału. To efekt współpracy przewoźnika i operatorów sieci komórkowych: Orange, Play, Plus i T-Mobile. Teraz poznaliśmy szczegóły techniczne tego rozwiązania.
Możliwość korzystania z wydajnego i niezawodnego Internetu w trakcie podróży jest jednym z priorytetów PKP Intercity w zakresie obsługi pasażerskiej. Z początkiem roku w Spółce opracowano system WiFiX, którego zadaniem jest dostarczanie informacji potrzebnych do monitorowania i sprawnej obsługi systemów Wi-Fi dostępnych dla pasażerów. Nowy system został właśnie produkcyjnie uruchomiony dla pociągów przewoźnika, a kontrolę nad nim sprawował będzie zespół IT PKP Intercity.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum