Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Lubuskie chce samodzielnie zarządzać przewozami regionalnymi
Autor Wiadomość

wodkangazico Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 14-01-2026, 04:50    Odpowiedz z cytatem

Powołało się spółkę, trzeba powiedzieć "be" - czas na prezesa.
Szanowni, dajcie może scroll-a na przebieg tzw. kariery i powiedzcie, dlaczego "ciemność widzę, ciemność"?
Czyżby to ciągle przewijające się tam Polregio?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Noema Płeć:Kobieta
Sponsor

PostWysłany: 14-01-2026, 06:31    Odpowiedz z cytatem

Bywało gorzej. Pragnę przypomnieć, że swego czasu prezeską Kolei Dolnośląskich była ex-dyrektorka PR Wrocław i ex-pełnomocniczka zarządu PKP PR. Za jej kadencji było tyle przekrętów w KD, że nie nadążałam z ich opisywaniem na forum, czego beton KD nie mógł zdzierżyć i nasłał na mnie prokuraturę. Finał tego był taki, że upolityczniona i usłużna prokuratura tylko się zbłaźniła, zaś jednoosobowy zarząd KD w osobie pani Ładniak poniósł w legnickim sądzie sromotną porażkę (orzeczenie sądu jest na forum), co odbiło się szerokim echem w kolejowym półświatku. Beton KD do dziś nie może tego przeboleć!

Czy podobne atrakcje czekają Lubuski Transport Publiczny pod zarządem innego starego wyjadacza z PR? Nie wiem, choć się domyślam... W każdym razie sukcesy zawodowe pana Pawlaka w lubuskim zakładzie POLREGIO są powszechnie znane i szeroko komentowane:

https://infokolej.pl/viewtopic.php?p=411836#411836

Jeśli pan Pawlak, wzorem swojej koleżanki z PR pani Ładniak pościąga kolegów i znajomych ze spółek PKP do LTP to osobiście czarno to widzę. Bo nie sądzę, żeby w Lubuskiem była jakaś druga Noema trzymająca rękę na pulsie i patrząca kolejowym szkodnikom na ręce. W każdym razie do dziś nikt podobny tam się nie objawił, co mnie bardzo dziwi, bo my tu na Dolnym Śląsku prowadziliśmy wojnę niemal na noże najpierw z betonem PR Wrocław, a potem z betonem KD.

Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

sZakOOu Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 14-01-2026, 09:01    Odpowiedz z cytatem

Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia co do Pawlaka. Z jednej strony sprawia wrażenie pasjonata, miał swego czasu ogarnąć bajzel w lubuskim PR, jest (był?) nauczycielem w Technikum Kolejowym w Żarach...

Z drugiej strony był dyrektorem lubuskiego PR w latach 2017 - 2021 i 2023 - 2024, a wcześniej pracował przez lata w centrali. Miał w Lubuskiem uzdrowić sytuację, co się nie udało. Od września do grudnia 2024 PR przeprowadzało audyt (obejmujący okres 2020-2024) w wyniku którego wysłano zawiadomienie do Prokuratury i powiadomienie Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Czy to czasem nie jest także okres, w którym Pawlak rządził w zielonogórskim PR?

Swoją drogą - gdzie był jakikolwiek konkurs na to stanowisko?! (Tak, wiem, czepiam się...)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

wodkangazico Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 14-01-2026, 11:48    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Swoją drogą - gdzie był jakikolwiek konkurs na to stanowisko?!

Kto by się przejmował takimi szczegółami...
W ogóle, czytając o zamierzeniach, dowiadujemy się, że poszukiwania kadry mają być czynnością drugoplanową, po uzyskaniu szeroko pojętych pozwoleń na działalność.
Cokolwiek nie sądzę, by pan prezes był tytanem pracy, zdolnym ogarnąć całą tę papierologię samodzielnie, wygląda więc na to, że i inne, kierownicze stołki, wkrótce zapełnią sami swoi, czyli "polityczni" i transfer z zakładu.
Prawdopodobnie zatem, zmieni się wiele, by pozostało tak, jak było.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Noema Płeć:Kobieta
Sponsor

PostWysłany: 14-01-2026, 16:37    Odpowiedz z cytatem

wodkangazico, na początku funkcjonowania Kolei Dolnośląskich nastąpił do nich desant biurwy PKP PLK (IZ Wrocław). Pracowałam wtedy w IZ Wrocław, więc obserwowałam to z przerażeniem. Z przerażeniem, ponieważ obawiałam się o przyszłość nowo powstałych KD, które miały być remedium na znienawidzony, skrajnie nieudolny dolnośląski zakład PKP PR, a zanosiło się na to (zwłaszcza po transferze pani Ładniak z centrali PKP PR na stołek prezesa KD), że będzie to powtórka z PKP w skali mikro. I de facto tak się stało. Lubuskie idzie tą samą drogą, z tą tylko różnicą, że KD zaczynały bardziej subtelnie, a w przypadku LTP od początku jadą po bandzie, co w moim przekonaniu zakończy się spektakularną katastrofą. Nie może być inaczej, jeśli za nową spółkę kolejową wezmą się ludzie, którzy kolej regionalną w województwie rozłożyli na łopatki.

Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu