Hej, ma ktoś może dostęp do informacji z których korzystają pracownicy obsługujący wydawanie kuponów FIP, - i może sprawdzić czy Litwa (przewoźnik LTG Link) jest już w ofercie? Dzisiaj kadrowa odrzuciła mój wniosek, ponieważ wg niej, na Litwie można korzystać tylko z OSŻD. Jako, że mi się trochę śpieszy z innymi kuponami (na inne państwa), poprosiłem o wykreślenie tego kraju, jednak w przyszłości fajnie byłoby, żeby takie kupony można było zamawiać. Dodam tylko, że na stronie kolei litewskiej, jest w opcjach (ulg) wybór biletu FIP. Dziękuje za ewentualną informację.
mkbury, nikt do końca nie wie jak to jest z Litwą, nawet oficjalne informacje z PKP S.A. są rozbieżne... Bazując na moim wyjeździe do Estonii sprzed 4 miesięcy mogę powiedzieć, że pewne są cztery rzeczy:
1) Nawet jeżeli pracownik otrzyma kupony na LTG, to rodzinie i tak one nie przysługują;
2) Bilet OSŻD (można wnioskować o trasę aż do Tallina) przysługuje zarówno pracownikowi, jak i rodzinie;
3) Karta zniżek działa normalnie;
4) Opcja "FIP discount 100%" na stronie biletowej LTG oficjalnie dotyczy również biletu OSŻD (żeby zadziałało to trzeba wpisać same cyfry, bez liter oznaczających serię).
Rozumiem, że przystępując do zrzeszenia typu FIP, koleje Litewskie zobowiązały się do tego, że regulacje działają w obie strony. I tak więc, pracownicy (plus ewentualnie rodzina) mogą korzystać z takich kuponów praktycznie w całej Europie. Pytanie, czemu cała Europa nie może korzystać w ramach wzajemności?!?
Ps. Pani aanniiaa - jest pani skarbnicą wiedzy jeśli chodzi o FIP, i fajnie że po prostu tutaj Pani jest, - te forum słabo widzę bez pani. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum