Taaa... Jak chciałem bilet na strefę A w Gliwicach to było tak:
- Poproszę bilet na strefę A.
- Od której godziny?
- No od tej od której jedzie najbliższy pociag do Bytomia... Chyba 48 po...
- Do Bytomia? A to całkiem inne bilety są...
I juz anulowała operację i chciała mi sprzedać bilet do Bytomia. Ale się wybroniłem, że ja chcę do TG przez bytom i, że chcę ten strefowy... Żaden inny. Już mi godzina zwisałą
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 15-09-2008, 17:30
Dwa razy zdażyło mi się skorzystać z biletu strefowego. Za każdym razem kupowałem go w Bytomiu i nigdy nie było problemu z jego wydaniem. Mądzi ludzie tutaj pracują...
Jedna wielka lipa z tymi biletami strefowymi. Miesięczny odcinkowy na trasie Sosnowiec-Gliwice kosztuje 169 zł, a "promocyjny" strefowy jest o dokładnie złotówkę droższy.
A podobno hasło brzmi "Kupując strefówki oszczędzasz złotówki". W tym wypadku to nie bardzo.
Jak raz na jakiś czas bedziesz chciał sobie pojechać do Tych czy Tarnowskich Gór to wtedy ci się to może zwrócić Odcinkowy masz tylko na jedną trasę a strefowym możesz jeździć gdzie chcesz - co kto lubi.
Jedna wielka lipa z tymi biletami strefowymi. Miesięczny odcinkowy na trasie Sosnowiec-Gliwice kosztuje 169 zł, a "promocyjny" strefowy jest o dokładnie złotówkę droższy.
A podobno hasło brzmi "Kupując strefówki oszczędzasz złotówki". W tym wypadku to nie bardzo.
Nie wielka lipa, bo bilet z Będzina i Dąbrowy jest już sporo tańszy, a że PKP PR nie obniżyło ceny jeszcze bardziej..szkoda.
Jak pisze Adas można pojechać ten w innej relacji wiec zawsze można zaoszczędzić.
Niestety z mojego punktu widzenia to lipa. Bo wszędzie trąbią, że wielka obniżka cen biletów. Tylko Sosnowca akurat ona nie dotyczy. Może i bilet strefowy byłby opłacalny, gdyby dodali do niego przewóz roweru gratis. A tak to nie miałbym nawet jak i kiedy wykorzystać gratisa.
Relacja Katowice-Gliwice - miesięczny strefowy stanowi 67,1% ceny miesięcznego odcinkowego
Relacja Sosnowiec-Gliwice - miesięczny strefowy stanowi 100,7% ceny miesięcznego odcinkowego.
Takie są fakty.
Krzysztof21 -Usunięty- Gość
Wysłany: 01-10-2008, 22:03
Poważnie tak jest? Z Sosnowca do Gliwic wychodzi drożej na miesięcznym strefowym niż na miesięcznym odcinkowym?
Pododnie jest na trasie z Rudy do Świętochłowic (czy batorego). Ale tutaj sie chyba nic innego zrobić nie da jak informować, że można zwykłem odcinkowe bilety kupować...
// Nie cytujemy wypowiedzi przedmówcy! Post zmoderowany. @mk1992
Wysłany: 11-10-2008, 16:38
Niestety dzisiaj spotkałem się z sytuacją, że konduktor nie miał pojęcia o biletach strefowych. Musiałem tłumaczyć, jak ma wypisać bilet jednemu pasażerowi, bo Pan konduktor zupełnie nie znał zasad, na jakich funkcjonuje bilet strefowy. Spisałem sobie numer służbowy delikwenta i napiszę pismo do PKP PR w tej sprawie. Więcej informacji na ten temat wkrótce w dziale "Skargi i wnioski".
Nie zaczynam. Po prostu kierownik pociągu nie był w stanie wypisać pasażerowi biletu strefowego. Więc dlaczego mam nie zaczynać? Bo powiedziałem coś złego na konduktora? Wybacz, ale gość, który nie ma pojęcia o biletach strefowych chyba nie powinien być kierownikiem pociągu.
Krzysztof21 masz rację, że napiszesz na kierownika skargę. Powinniśmy piętnować takie zachowania na Forum. Co z niego za kierownik? Bilety strefowe w aglomeracji katowickiej pojawiły się 1 września. Minęło już półtorej miesiąca,a pan kierownik jeszcze niedoinformowany? Po prostu żenujące.
A to piszcie, ale wcześniej pomyślcie też może, czemu nie umiał tego biletu wypisać? Może by ma długim urlopie i ominęlo go info o takich biletach, może pierwszy raz przyszło mu takowy wypisać, to wiadomo, że czasem, przy różnych ofertach, ulgach, biletach kombinowanych mógł nie byćpewny, jak takowy bilet wypisać, zeby był dobry, pamiętajcie, że konduktor/kierpoć a także rewizor za swoje bilety, wezwania i sposób ich wystawienia odpowiada swoim majątkiem! Coś zrobi źle, dostanie po premii albo będzie musiał ze swojej kasy zapłacić!
A może to spółka nie przeszkoliła odpowiednio swoich pracowników, co nie jest rzadkością? Coś musiało być przyczyną tego, żę nie wiedział jak taki bilet wypisać i niekoniecznie musi to być jego wina!
Wysłany: 13-10-2008, 13:58
Dave, z całym szacunkiem, ale głupoty gadasz. Niedługo opiszę całe zdarzenie, więc wtedy poproszę Cię o komentarz. Nie staraj się za wszelką cenę usprawiedliwiać niekompetencji kierownika pociągu. Ciekawe, czy gdybyś poszedł do lekarz, a doktor by Ci powiedział, że właściwie to on nie wie co Ci jest, bo był na długim urlopie, a poza tym na studiach go tego nie uczyli.... i co wtedy? Też byś usprawiedliwiał lekarza? Albo gdybyś poszedł kupować telefon komórkowy do salonu, zapytałbyś sprzedawcę o radę, a ten by powiedział, że nie wie, bo nie było szkolenia, bo pierwszy raz ktoś mu zadaje takie pytanie itd. Przypuszczam, że nie byłbyś zadowolony z niekompetencji takiej osoby. Ale proszę o cierpliwość, jutro będzie szczegółowy opis zdarzenia.
[ Dodano: 14-10-2008, 21:46 ]
Proszę jeszcze o cierpliwość. Nadmiar pracy niestety. Ale obietnicy dotrzymam.
[ Dodano: 16-10-2008, 15:02 ]
Zgodnie z obietnicą: http://infokolej.pl/viewtopic.php?t=5488
Ewentualne komentarze poproszę zamieszczać tam, jako, że bardziej podpada to pod kategorię "Skargi i wnioski".
Jakiś czas temu wysłałem mejla do urzędu w Miasteczku Ślaskim aby zaproponował PKP powiekszenie strefy A właśnie o Miasteczko. Dziś otrzymałem odpowiedź, którą zacytuję.
Cytat:
W odpowiedzi na Pańskiego e - maila z dnia 4 listopada 2008 r. uprzejmie informuję, że tut. Urząd przeprowadził wstępną rozmowę telefoniczną z Działem Marketingu PKP Śląskim Zakładem Przewozów Regionalnych w sprawie przesunięcia granicy strefy biletowej–A o stację w Miasteczku Śląskim.
W związku z powyższym zgodnie z sugestią PKP wysłaliśmy pismo z prośbą o przesunięcie granicy przedmiotowej strefy biletowej. W odrębnym piśmie tut. Urząd poinformuje Pana o ustosunkowaniu się PKP Śląskiego Zakładu Przewozów Regionalnych do naszego wniosku w w/w sprawie.
Zastępca Burmistrza
Zdzisław Franus
Pozytywne, co nie? Ciekawe czy coś z tego wyjdzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum