Wysłany: 21-04-2009, 11:47 Z FIP do Włoch - ostatnia szansa!
Podobno w tym roku mija 2 letni czas jaki dały nam Włochy jeżeli chodzi o podróżowanie z biletem FIP. Od roku 2010 Włochy mają wystąpić z FIP. Kto może niech korzysta jeszcze w tym roku. Ja się wybieram w kierunku Palermo i pewnie coś tam "zahaczę" po drodze czego nie zdążyłem do tej pory zobaczyć
A jak z cenami biletów, opłaca się wykupywać 50% zniżki dla rodziny. Planuje wyjazd do Rzymu całą rodziną, tyle że w stronę do Włoch jedziemy przez Węgry, chcemy zwidzić Budapeszt a później do Wenecji. Myślę teraz nad podróża powrotą...
Myślę że prawda ponieważ mówiono mi to osobiście w kadrach w mojej firmie w czasie gdy koleżanki składały wniosek na FIP do Włoch na ten rok. Ale co będzie to się zobaczy dopiero jak nastanie 2010 rok. Ryzykować nie ma co tylko korzystać w tym roku!
[ Dodano: 22-10-2009, 11:30 ]
No więc byłem i wróciłem z tygodniowego wypadu po Włoszech. Odwiedziłem miejsca na których zobaczeniu jeszcze mi zależało i wszystko poszło zgodnie z planem. Ponadto byłem na wyspach: Eolskie (Vulcano i Lipari), Capri oraz na Sycylii. Jak by się ktoś jeszcze wybierał w końcu tego roku to służę pomocą i info w miarę możliwości.
Znalazłem w google maps takiego przewoźnika http://www.trenord.it/it/home.aspx czy u niego też obowiązuje FIP? Może to jakieś operator do przewozów regionalnych?
Trenord prowadzi przewozy podmiejskie w Mediolanie oraz regionalne w Lombardii i sasiednich regionach. Przykladowo ja jechalem ich pociagiami z Mediolanu do Verony i z powrotem do Bergamo.
Karta FIP nie jest w nich honorowana, w przeciwienstwie do "zwyklych" Trenitalia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum