Witam mam pytanie co do Wałbrzych - Łódź Fabryczna czy aby napewno ten InterRegio mjałby jeździć do Ł.Fabrycznej???
Ja bym proponował aby ten IR jeździł do Łodzi Kaliskiej.
Jecze bym dodał IR na trasie Ł.Fabryczna lub Ł.Kaliska - Opole Gł.
Inter Regio Gniezno- Wrocław Główny przez Wrześnie, Jarocin, Krotoszyn, Oleśnicę
Wrocław- Gdynia/Hel przez Poznań, Gniezno, Bydgoszcz, Kościerzynę
Szczecin- Warszawa przez Poznań, Gniezno , Toruń
Bydgoszcz- Zakopane przez: Inowrocław, Gniezno, Jarocin, Kluczbork
damix tak pomyślałem by wydłużyć np ten ze Szczecina do Warszawy np. do Lublin lub Białegostoku, Gniezno dawno temu jeszcze w1 1997 roku kiedyś miało połączenie na Białystok prze Toruń( mój brat tam był na unitarce w jednostce) choć to była nocna rzeźnia ,jadąca w piątki i niedziele
Dlaczego wg ciebie pociąg Szklarska- Katowice ma kończyć bieg w Katowica?? Bez sensu. Jelenia Góra potrzebuje połączenia z Krakowem. Ja wysłałem ostatnio pismo do PR o utworzenie w przyszłym roku IR Jelenia Góra- Rzeszów przez Wrocław ( ta opcja szybciej przejdzie niż przez Nysę). Jak tylko mi odpiszą to dam znać.
_________________ Kolej to najlepszy środek transportu.
Dlatego że to pociąg InterRegio który ma być obsługiwany składami elektrycznymi , bez zmiany lokomotyw na spalinową itd. , dlatego jego trasa jest przez Wrocław-Opole. Moim Zdaniem Super pociągiem byłby InterRegio Szklarska Por.Grn-Jelenia Góra-Wrocław-Opole-Kędzierzy Kozle-Katowice-Kraków-Sucha Beskidzka-Zakopane
Aaalisha ok można by reaktywować w formie IR połączenie Wieniawski Poznań - Konin- Łódź Kaliska - Radom - Lublin, Lublinowi dac też coś do Wrocławia i Jeleniej Góry
A może takie połączenie w formie IR : Jelenia Góra-Wałbrzych-Wrocław-Leszno- Poznań - Konin- Łódź Kaliska - Radom - Lublin ,,Wieniawski" albo ,,Liczyrzepa"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum