W tym roku na przełomie kwietnia i maja byłem z FIP w Syrii. Za tydzień jadę na prawie 2 tygodnie do Austrii, Szwajcarii i Francji. Powrót do domu przez Niemcy. Oczywiście z FIP
To ja przy was mam skromne plany tydzień czsu we wrześniu poświęcony na "zwiedzenie" Budapesztu-Pragi-Amsterdamu i Berlina może ewentualnie jeszcze zaczepię o Bratysławę
_________________ Niekończąca się Podróż...Ostatnie etapy
"Pepe" tak jak napisałem niestety do Londynu samolotem,po pierwsze czas mnie trochę trzyma,po drugie nie ukrywam że taniej niż pociągiem przez Europe.Tak sam żałuje ale może kiedyś się jeszcze uda pojechać pod trakcją.Natomiast Polskę mam dość dokładnie zjeżdżoną dzięki PKP przy okazji podróży służbowych.Tak że życzę przyjemnych wrażeń w zwiedzaniu i polecam na południu skansen w Chabówce jest co oglądać mają trochę sprzętu na żelaznych kołach. :lol:Pozdrowienia ,również dla Gdańska,a i dla Gdyni Leszczynki też.A ja zobaczę co te TGV potrafią i może opowiem.Jeszcze raz pozdrawiam.
W Chabówce byłem nie raz i nie dwa ale zawsze tam jeżdżę więc nawet mnie nie trzeba namawiać ale dzięki za pozdrowienia i życzę ciekawych wrażeń z Eurotunnelu
A to nie wiedziałem bo i jak.Co do mnie to wrażenia z eurotunelu znam jechałem nim 9 razy,tak 9.Jeden raz byliśmy pierwszym pojazdem który miał wjechać do pociągu,ale odwoływali po koleji odjazdy pociągów ,dopiero po dwóch godzinach przyznali się że maja pożar w tunelu,i pojechaliśmy na prom do Dover.Tak że odycha sie z ulga jak skład zwalnia po wyjeżdzie z tunelu.A co do Eurostara to i tak zwalnia w tunelu chyba do 130k/h.Tak że trasę między Londynem a Paryżem jedzie 2godziny 15 minut.A jest to ponad 500km.Jeszcze raz pozdrawiam i miłych wakacji i podrozy.
A ja się tak zastanawiałem trasę Gdańsk Osowa-Kościerzyna-Chojnice-Kościerzyna-Wierzchucin-Laskowice Pomorskie-Gdańsk Oliwa. Ale nie wiem czy się uda zgromadzić kasę.
Przy okazji chcę pominąć Gdynię i czy w takim razie kółko będzie zaliczone czy nie za bardzo.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
A czemu by nie miałbyć zaliczony a jak chcesz żeby wyszło tanio, to możesz spróbować kupić jeden bilet na trasie Gdańsk Osowa - Gdańsk Oliwa przez Kościerzynę, Wierzchucin, Laskowice Pomorskie, Tczew. Ewentualne problemy mogłyby być na odcinek Wierzchucin - Laskowice bo tam jeździ tylko PCC Arriva i dodatkowo bilet tam powrót Chojnice - Kościerzyna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum