Witam:) W tym roku wybieram się pierwszy raz w podróż z FIP. Wraz z koleżanką chcemy jechać do Włoch przez Czechy, Słowację, Węgry, Chorwację, Słowenię. Żeby zobaczyć jak najwięcej:)
Wysłałam już wniosek i mam kilka pytań.
1. We wniosku napisałam, że miasto docelowe do Rzym (i całą trasę-stolice państw wyżej) a stacja w Polsce to Zebrzydowice. Chcemy jednak polecieć samolotem do Mediolanu i stamtąd zacząć naszą podróż, żeby nie tracić czasu na przejazd tam i z powrotem i dublowanie trasy... I tu moje pytanie: Czy jak wypełniłam wniosek z trasą przejazdu z Polski do Włoch, czy mogę jednak rozpocząć korzystanie z FIP w Mediolanie?
2. Czy jechał ktoś z Włoch (bądź do Włoch) śpiąc tylko w pociągach i po drodze zwiedzac co ciekawsze miasta?
1. We wniosku napisałam, że miasto docelowe do Rzym (i całą trasę-stolice państw wyżej)
Źle napisałaś. We wniosku podajemy tylko kraje, do których się wybieramy i ewentualnie nazwy kolei.
Stację docelową i trasę przejazdu podajesz tylko wtedy jeśli wnioskujesz o bilety kolei, które nie należą do FIP.
Jeśli nie odrzucą twojego wniosku to dostaniesz bilety na kraje, które wymieniłaś. Podróż pociągiem możesz zacząć na dowolnej stacji, np. w Mediolanie. Możesz podróżować po całym kraju!
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Aby nie komplikować: to sprawa jest prosta.
Dostajesz blankiety na poszczególne zarzady kolejowe i korzystasz tak długo jak długo wazny jest bilet. Moszesz zaczynac podróż pociagiem z dowolnej stacji, nie musi być żadnej chronologi, możesz jezdzic np. w włoch do słoweni i słoweni do włoch bez ograniczeń, musisz miec tylko prawidłowo wpisana date w okienku na blankiecie OKIENKO JEST WAŻNE W DNIU WPISANIA DATY ORAZ DO PÓŁNOCY DNIA NASTEPNEGO, w tych krajach, które podałaś nie ma żadnych ograniczeń, jedynie bedziesz musiała kupowac miejscówki, uważaj bo we włoszech dopłaty do ES sa dość drogie więc lepiej podróżowac IC/EC . I jeszcze jedno, jak wrócisz do polski pociągiem, to drugi raz nie bedziesz mogła wykorzystac biletów na CD i ZSR. nawet jak będziez miała wolne okienka na blankietach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum