Wysłany: 25-01-2007, 12:24 Linia Kłodzko - Kudowa Zdrój
Witam.
Czytając smutny wątek o mizernej frekwencji na Jelenia Góra - Szklarska Poręba i czarnym wróżbom dla tego szlaku, pytam czy linia do Kudowy ma się podobnie kiepsko? Są szanse, że pociągi osobowe zostaną tam chociaż do końca roku?
Wiesz, z Jelenią Górą to jest kwestia dworców PKS i PKP.
Tam sytuacja jest zła. Bo dworzec autbusowy jest daleko od dworca kolejowego, częśc autobusów jeździ na dworzec kolejowy, ale niewiele. I jak ludzie wybierają się w podróż, to od razu muszą iść w kierunku dworca autobusowego i zmiana decyzji na przewoźnika kolejowego nie jest możliwa, bo trzeba dojść daleko.
_________________ Plan naprawczy PKP - www.krysiapkp.prv.pl
Nie sypiam z PKPkiem.
Wiec kolejne kilometry beda zaoszczedzone, co bedzie w zamian?
Busy, albo inna inicjatywa lokalna. Życie nie znosi pustki. Niska frekwencja na Kłodzko - Kudowa i Jelenia Góra - Szklarska wynika z fatalnych czasów przejazdu, a co znów wynika z fatalnego stanu infrastruktury. PLK na Dolnym Śląsku interesuje się tylko E-30 i inne linie rokrocznie prezentują się coraz gorzej. Lobbing na temat połączenia Szklarska - Czechy w obecnym stanie faktycznym i działań (zawieszenia od 19 marca) wydaje się żartem.
To kolega nie jechał chyba do Kudowy poza sezonem. Ja jechałem zarówno w tygodniu jak i w weekend i jeden wagon zawsze potrafił się wypełnić do Kłodzka
Od kiedy trzy tygodnie temu jechałem Szczelincem to na Kudową leciały dwa wagoniki, teraz jeszcze skrócony no co to się dzieje. Chyba jest już to co na linii Rzeszów - Jasło polsat i jedna bonanza
_________________ Niekończąca się Podróż...Ostatnie etapy
piszecie o dużej frekwencji ale ja jak jechałem do Kudowy Zdrój na początku lipca to owszem był tylko jeden wagon ale może w nim jechało maksymalnie 10 osób z czego prawie wszystkie wysiadły na początkowych stacjach i do samej Kudowy dojechały chyba 3 osoby. A gdy wracałem to jechały dwa wagony z przedziałami bo pociąg jechał do poznania i też frekwencja z Kudowy do Polanicy nie była dużo wręcz mała i dopiero w Polanicy wsiadła jakaś wielka wycieczka i zapchała pociąg. I jeszcze jak ostatnio mój brat jechał to też mówił że dużo osób nie jechało.
Ale oprócz tego to trasa jest naprawdę piękna. Warto się przejechać.
Tam tylko szynobusy KD!
Slyszalem ze szynobus dostaje zwyke 20-30km/h wiecej na szlaku z powodu mniejszego obciazenia skladu. Gdyby to była prawda(pytanie do zorientowanych) to czas przejazdu skrocil by sie do 1h;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum