Wysłany: 18-08-2009, 13:49 szukam pracy jako manewrowy
Przez 3 lata pracowałem w PKP Cargo ,ale niestety skonczyło sie zwolnieniem grupowym. Czy orientuje sie ktos gdzie mogłbym znalezc prace jako manewrowy, czy to przy towarowych,czy osobowych i takze u prywaciarzy.Ma sie rozumiec ze papiery na manewrowego mam Pozdrawiam kolejarzy
Czołem.
Jak wyglądają przyjęcia na konduktora wagonu sypialnego? A poza jaki jest system pracy, wynagrodzenie itd.? No i najważniejsze: gdzie można się starać o przyjęcie?
A że ja się spytam to takie rozgraniczenia są? Wg mnie czegoś takiego nie ma są konduktorzy ale albo pR albo IC. Jak się mylę niech ktoś mnie poprawi.
A w sprawie pracy na stronie PKP i konkretnych firm w dziale praca na kolei masz różne oferty. Pozdrawiam.
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
No, ale czy konduktorzy podlegają pod IC czy jakaś inna firma się czymś zajmuje. A poza tym aktualne zostaje moje pytanie: system pracy, wynagrodzenie, obowiązki itd.
Konwojenci to są w firmach ochroniarskich, które zajmują się konwojem cennym rzeczy. W wagonach sypialnych i kuszetach WARS są od kilku lat konduktorzy WARSu. I tyle :]
Ale najcenniejsi na kolei są pasażerowie. Czyli my. Czyli nas powinni konwojować
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum