Ostatnio zmieniony przez robhad dnia 29-10-2009, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
Krzysztof21 -Usunięty- Gość
Wysłany: 29-10-2009, 20:04
Sorki... ale ten rozkład jest do d... Likwidacja ostatniego pociąg z Żywca do Katowic to szczyt debilizmu. Kończenie i zaczynanie biegu pociągów w Wilkowicach to groteska, a relacja Zwardoń-Rajcza to kretynizm.
robhad, ta tabela to prawda, czy głupi żart? Przecież to są kpiny!!!! Powaliło kogoś? Ten rozkład się kupy nie trzyma!
Widać, że ten rozkład układał ktoś, kto nie ma nawet bladego pojęcia o miejscowych realiach!
a najfajniejszy pociąg to 426: relacji Zwardoń-Rajcza
Wysłany: 29-10-2009, 20:34
Szczyt debilizmu to 77027. Przyspieszony o 10.28 Żywiec - Rajcza, gdy po nim o 10.51 jedzie Skalnica!
Myślałem, że wreszcie woj. śląskie dostanie dobry rozkład. I tak wynikało z pobieżnego przejrzenia projektu, jaki widziałem w Warszawie. Nie było czasu na wczytywanie się w szczegóły. Cóż... teraz okazało się, że tabelę 152 popsuto maksymalnie. Z drugiej strony wczoraj pojawiły się przecieki odnośnie linii Rybnik-Katowice i Rybnik-Bielsko. Wygląda co naprawdę dobrze. Czy -pytam się- kosztem udupienia linii na Zwardoń polepszono ofertę na innych liniach?
Prawda jest taka, że rozkład ów robił ktoś zupełnie nie znający realiów linii Bielsko-Zwardoń. I tylko to może wytłumaczyć takie idiotyzmy, jakich się dopuszczono. Mam nadzieję, że to nie jest finalny rozkład, bo jeśli tak, to mamy dramat kolejnych pasażerów!
Ale co dalej z 77027, przyjedzie do Rajczy o 11.03 i na jaki pociąg przechodzi ?
Chyba że wraca do Żywca jako próżny. O zgrozo!
Wysłany: 30-10-2009, 08:32
LianChu, chyba jest tak jak mówisz. To znaczy chyba wraca do Żywca jako próżny, bo innego wytłumaczenia nie ma. Albo do Zwardonia jako próżny. Mam nadzieję, że ta tabela jest li tylko żartem. W przeciwnym wypadku szykuje się niezła awantura. Dziennikarze lokalni i samorządowy z tym terenów są nieźle wpienieni tym pajacowatym rozkładem!
Krótko: powinno być 0 pociągów do Zwardonia! Wszystkie powinny kończyć bieg w Skalite, ew. Skalite-Serafinov. Chyba, że na odwrót - czyli słowackie do Zwardonia.
A najlepiej jak najwięcej dalej do Cadcy czy Żyliny (można się swobodnie przesiąść)
12.XI - 14.XI ponownie koszmar z Autobusową Komunikacją Zastępczą między Żywcem a Zwardoniem.
AKZ będzie kursować na odcinku: Żywiec-Zwardoń, Milówka - Zwardoń.
Biorąc pod uwagę, że między Węgierską Górką a Milówką są poważne roboty drogowe i odcinek 10 km czasami pokonuje się 30min, przewiduję roztrojenie całego rozkładu między Zwardoniem a Katowicami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum