Z tego co wiem, koncepcji loga bylo kilka. Decyzje podjela Rada Nadzorcza spolki. Oczywiscie kazdy ma prawo oceny do tego czy mu sie to logo podoba czy tez nie. Mnie interesuje jakie byly inne propozycje ale najwazniejsze jest jedno - nie ma trumienki ani PKP - za ktore Wach z reszta mafii zyczyl sobie zaledwie po 7 baniek rocznie. Dzielac to przez 365 dni roku daje nam kwote okolo 19 tys dziennie. Propozycja Zeda owszem fajna ale mi przypomina - na pierwszy rzut oka - troche KD.
najwazniejsze jest jedno - nie ma trumienki ani PKP - za ktore Wach z reszta mafii zyczyl sobie zaledwie po 7 baniek rocznie.
To tłumaczy dlaczego spółka PKP PR najdłużej używała "trumienki" - żeby doić samorządy maksymalnie. Obok PKP PR najdłużej przy "trumience" utrzymywało się PKP Cargo, ale ta spółka miała z czego płacić haracz dla PKP SA. Dopiero jak widmo bankructwa zajrzało im w oczy porzucili pekapistowską "trumnę". Inne spółki Grupy PKP nigdy "trumienki" nie używały tylko od początku miały własne loga.
Dobre to nowe logo. Proste i wymowne. Bez zbędnej pstrokacizny i fajerwerków. Co do ogólnej koncepcji warto zapoznać się z prezentacjami na stronie PR-ów. Dyskusje nad tym czy jest ładne nie mają sensu. Podobnie jak nie mają sensu takie rozmowy odnośnie nowych schematów malowań. Proces przyzwyczajania się czas rozpocząć.
Pozdrawiam!
Stać ich na więcej! Mogli choć 48 godzinny konkurs ogłosić,zebrać propozycje od zainteresowanych i pasażerów,nagrodzić jakimś regio karnetem a tak wyszło smutno i bez wyrazu.
Strzałki myślę że symbolizują nasze (potencjalnych klientów) oczekiwania i możliwości PR-ów przynajmniej w obecnej sytuacji.
Te strzałki mają chyba symbolizować ruch, mobilność - tak mi się wydaje.
Masz rację. Na stronie www.pr.pkp.pl jest prezentacja zmiany wizerunku firmy. Na stronie 13 są też plakaty reklamowe - nad logiem widnieje napis "W każdym kierunku blisko Ciebie"
Z tego logo nie wynika aby spółka zajmowała się przewozami ludzi. Proponowałbym trochę poprawić to logo aby kojarzyło się jednoznacznie z tym co oferuje spółka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum