Już od roku nie udało mi się spotkać EN57 w starym malowaniu na Górnym Śląsku . Jeździła w tym malowaniu jeszcze bodajże jedna jednostka EN57 1312 lecz juz jest w nowych kolorach . Wygląda na to , że nie dane będzie mi spotkać klasycznego kibla . Jedynym egzemplarzem pozostaje EN57 001 z Małopolskiego Zakładu Przewozów Regionalnych . Na jakich trasach można spotkać te jednostkę ? Pozdrawiam
Ja 13.11.1009r.
Widziałem EN57-001 na dworcu w Katowicach. Niestety nie miałem ze sobą aparatu :/
Przyjechała z Krakowa.
Była to wyjątkowa sytuacja, bo na tej trasie nigdy nie spotkałem się z tą jednostką.
EN57-001 jeździ wszędzie tam, gdzie stacja docelowa lub początkowa jest w woj.Małopolskim. Nic dziwnego że EN57-001 była w Katowicach bo rozpoczynała bieg w Krakowie. Ale w sumie na trasie do Katowic coraz więcej jeździ EN71 lub EN57 ala SPOT. Więc EN57-001 coraz trudniej spotkać w woj.Śląskim.
Ostatnio widziałem EN57-001 na trasie Oświęcim-Kraków Gł przez Skawinę.
A tak zawiasem mówiąc gdzie można spotkać czerwono-pomarańczowe jednostki w Małopolsce? Ile ich jest? Nie chce mi się na Śląsk jechać, bo te w barwach narodowych i żółtki po jakimś czasie strasznie wynudzają. W ogóle w Małopolsce jeździ strasznie dużo tych szynobusów, spotów, wiem że najprościej wpaść po za swoje województwo, ale nie zawsze się da. Nie ma kiedy.
Obawiam się, że chyba już nie ma w Małopolsce czerwono-pomarańczowych jednostek.. Mogę się mylić, ale już od prawie roku nie spotkałem takiej jednostki na małopolskich torach.
EN57-001 jeździ wszędzie tam, gdzie stacja docelowa lub początkowa jest w woj.Małopolskim.
Nie tylko. Specyfika pracy jednostek PR Kraków powoduje, że można je spotkać również poza małopolską - krakowskie ezt obsługują praktycznie całość relacji osobowch na Podkarpaciu (Przemyśl, Rzeszów, Tarnobrzeg, Stalowa Wola) , pojawiają się również w woj. Świętokrzyskim (Kielce), zajeżdżają również na Śląsk oraz do Warszawy (obsługa iR)
A EN57-001 pracując w typowym obiegu, krąży zaliczając po kolei wszystkie relacje obsługiwane planowo przez krakowskie EN57
możne to będzie off topic ale jest coś takiego jak 'typowy obieg'? mógłby ktoś coś więcej na ten temat.
A wracając do tematu czyli en57-001 cały czas jest na chodzie? To jest jedyny taki okaz na Śląsku i Małopolsce? Bo są w Kędzierzynie ale nie na chodzie :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum