możne to będzie off topic ale jest coś takiego jak 'typowy obieg'? mógłby ktoś coś więcej na ten temat.
Obieg jednostek (ezt) jest to po prostu plan pracy jaki mają one do wykonania. Szczegółowo określa to dodatek 2C/D do rozkładu jazdy. Jest w nim wyszczególnione jakie pociągi będzie obsługiwał dany skład, jaka będzie jego obsada, kiedy będzie miał wykonywane przeglądy, kiedy będzie czyszczony, myty itd. Przykłady takiego obiegu znajdziesz tutaj: http://kolejowaklatka.org/004/index.php
Cytat:
A wracając do tematu czyli en57-001 cały czas jest na chodzie? To jest jedyny taki okaz na Śląsku i Małopolsce?/
Jest jak najbardziej na chodzie, z tego co wiem to ta jednostka pomimo wieku jest dalej chwalona przez maszynistów jako nie sprawiająca zbyt wielu problemów
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 16-11-2009, 20:23
Mam pytanie. Czy jest możliwość zdobycia aktualnego dodatku 2C/D dla własnego użytku?
A mnie zdziwiła jedna rzecz. Czytam sobie wersję:"Dodatki do rozkładu jazdy PKP 15 XII 2002 - 13 XII 2003 (aktualne na dzień 15 XII 2002)" i wyczytałem, że był taki pociąg Wadowice-Sucha Beskidzka który jeździ bez obsady. Tzn. że to był pusty podsył, czy po prostu skład zabierał ludzi i nie było konduktora?
A tak zawiasem mówiąc gdzie można spotkać czerwono-pomarańczowe jednostki w Małopolsce? Ile ich jest? Nie chce mi się na Śląsk jechać, bo te w barwach narodowych i żółtki po jakimś czasie strasznie wynudzają. W ogóle w Małopolsce jeździ strasznie dużo tych szynobusów, spotów, wiem że najprościej wpaść po za swoje województwo, ale nie zawsze się da. Nie ma kiedy.
Czasami w Kozłowie nocuje kibelek w czerwono-pomarańczowych barwach i odjeżdża do Katowic o 15:40.
Takiego tematu nigdzie nie widziałem, ale tak na oko odległość między naprawami rewizyjnymi wynosi od 3 do 6 lat (ale jest zazwyczaj nieregularna). I nie wiem do czego zależy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum