Nazwa jest głupia. Przewozy regionalne. 'Przewozy' to mogą być pasz i węgla w Azejberdżanie, ale do kolei regionalnej pasowałby inny rzeczownik - proponowane już wcześniej 'KOLEJE Regionalne' są zdecydowanie lepsze. Problem polega na tym, że mówi się w języku ogólnym np. o 'kolejach regionalnych w Polsce' etc, a zatem nazwa taka byłaby zbyt ogólna.
Może na przykład poszaleć i nazwać toto: RegioPLUS (były już takie pociągi)? Jakie dopiero fajne loga możnaby tworzyć do takiej nazwy...
Mi się wydaje, że ta zmiana logo i nazwy to jest faza przejściowa. Każdy wie w jakim stanie finansowym jest PR, więc zrobili to tak, żeby jak najmniej bolało, a założenie może być takie, że po uzyskaniu pewnej pozycji i wydostaniu się z kłopotów (kwestia kilku lat) zostanie ogłoszony konkurs na prawdziwą nazwę i prawdziwe logo.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Jadac do Krakowa IR przegladnalem sobie swoja komorke i olsnienie. Mam Nokie (dwa modele) a tam w opcji rejestr co widze - dwie strzalki zielona i niebieska (prawie jak logo PR) tyle ze sa wypelnione... Zatem skoro tyle ludzi ma aparaty tej marki w swojej kieszeni - to jak mawia przyslowie - nie moga sie mylic Przypatrzcie sie i w swoje - tez was tak raza? Nie zebym bronil loga PR, ale czasem warto sie rozejrzec. Wielu z nas pewnie nawet nad tymi strzalkami w telefonach nawet sie nie zajaknelo a tu nagle nawet ja sie na to dalem zlapac.
Mi się wydaje, że ta zmiana logo i nazwy to jest faza przejściowa. Każdy wie w jakim stanie finansowym jest PR, więc zrobili to tak, żeby jak najmniej bolało, a założenie może być takie, że po uzyskaniu pewnej pozycji i wydostaniu się z kłopotów (kwestia kilku lat) zostanie ogłoszony konkurs na prawdziwą nazwę i prawdziwe logo.
Taka mała hipoteza.
Mnie tez sie tak wydaje ,a to dlatego ze po podziale na 16 samorzadowych spółek kazda zapewne otrzyma nowe logo.
I wtedy moze PR na dolnym slasku otrzymaja nazwe KOLEJE DOLNOSLASKIE i tak wychwalane ich logo ORLA
co zreszta jak juz wczesnie wspomniałem kojazy mi sie z ORLENEM
W sumie ma się kojażyć zresztą dlatego wymazałem dwie środkowe literki. (temu to się tak rozjechało). Zresztą nawiększa ilość zakładów regionalnych ma skrót nomen omen PZPR.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Kasy na stacji Wrocław Główny są już oznaczone nowymi logami Fajnie to wygląda.
Aaalisha -Usunięty- Gość
Wysłany: 22-11-2009, 16:04
A mnie to się kojarzy z Miejskim Urzędem Pracy w Lublinie... Mają podobne logo na budynku http://www.mup.lublin.pl/ ;-))... a może z loga PR wynika jasno ze niedługo wszyscy będą musieli sobie poszukać nowej roboty?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum