Z tego co wynika Poznań - Przemyśl przez:Łódź ,CMK zostaje skrócony do Krakowa Co za żenada.
A ja mam takie pytanie:
Czemu EIC ''Neptun'' z Warszawy do Gdyni nie ma postoju w Kutnie
W tej drugiej wersji w tabelce 4.2 Warszawa - poc 28100 nazwa pociagu: ,,Akademia portfela.pl''.
Spadłem z krzesła z wrażenia
[ Dodano: 11-02-2011, 08:40 ]
Rożnica w czasie jazdy ,,Neptuna'' prawie 1,5h
W/g pierwszej wersji przyjazd do Gdyni 10:42; w/g drugiej wersji przyjazd o 12:10
Skrócony EIC "Heweliusz" Kraków Gł.-Warszawa Wsch.-Kraków Gł. w nowej nazwie "Maria Skłodowska-Curie";
Parę TLK-ów otrzymało nazwę tak jak kolega wyżej wymienił, oraz: TLK 13104 Białystok-Kraków Pł/Zakopane - "Czesław Miłosz";
TLK 65112 Wrocław-Olsztyn - "Gold Solution".
_________________ fb: podróże koleją. Zdjęcia, ciekawostki z podróży
A czy PR też wprowadzą marcową korektę
P.S Wiem że to jest temat o korekcje marcowej PKP IC ale nie wiedziałem gdzie ten post napisać więc wpisałem go tutaj.
Przejazd "Hetmana" na odcinku Stalowa Wola-Rzeszów (101km) tragedia ponad dwie godziny , to już IR 'Wielkopolanin" który jedzie przez Leżajsk do Rzeszowa (108km) ma czas poniżej dwóch godzin jak dla mnie parodia.
bajson1977, wychodzi na to, że będzie się zatrzymywał na każdym przystanku, tak jak REGIO. Oby to była pomyłka...
BTW: REGIO Korona z SWR do Rzeszowa jedzie ciut szybciej niż IR Wielkopolanin.
Chyba kogoś poniosła fantazja.
TLK Kołobrzeg - Kraków Gł 83108/9 ma od Kozłowa do Krakowa jechać jako Osobowy?! IC ma na tym odcinku honorować bilety PR. Nic mnie już nie zaskoczy.
Do tego widać że beton działa. Kozłów od lat jest uznawany jako stacja węzłowa a od ostatniego RJ większość pośpiesznych zatrzymuje się w Tunelu z którego po wysiadce z TLK ciężko się wydostać w jakąkolwiek stronę. Najprawdopodobniej taka sytuacja spowodowana jest kupnem działki właśnie w Tunelu przez jakąś "szyche" z PKP i ułożeniem rozkładu pod siebie. W lokalnym środowisku kolejarskim bardzo często słychać właśnie tą wersje więc jakaś część prawdy musi w tym być.
Jaaaaaak? A co w ogóle oznacza?
Swoja drogą to już nie ma ludzi godnych upamiętnienia?
"Gold Solution" i "akademiaportfela.pl" to nazwy wylicytowane na aukcjach WOŚP i wymyślone przez zwycięzców licytacji! Zgodnie z regulaminem licytacji, PKP IC nie ma prawa odmówić, chyba że nazwy będą wykraczały poza ustalenia przewidziane wspomnianym regulaminem.
stacja_kozłów napisał/a:
TLK Kołobrzeg - Kraków Gł 83108/9 ma od Kozłowa do Krakowa jechać jako Osobowy?! IC ma na tym odcinku honorować bilety PR. Nic mnie już nie zaskoczy.
A wziąłeś pod uwagę zamknięcie na Zastowie? Jak nie, to nie podniecaj się niezdrowo, bo to nie ma sensu! TLK 38202 będzie się zatrzymywał na wszystkich stacjach i przystankach osobowych pomiędzy Krakowem i Kozłowem, tylko w dniach 17 - 28 lutego, ze względu na prace torowe prowadzone przez PKP PLK pod Zastowem. Po prostu jeden pociąg REGIO się nie zmieścił w zamknięciu i PR dogadało się z PKP IC. Ludziom to nigdy nie dogodzi - nie dogadują się spółki - jest źle - dogadują się - też źle... Eh...
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą! Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Człowieku napisałem że mi to nie opowiada?
Może u Ciebie zmiana RJ wywołuje podniecenie ale zaręczam Ci że nie każdy funkcjonuje tak jak Ty. Pozdrawiam.
Wielki minus dla spółki to zabranie nocnego TLK Lublin-Świnoujście-Lublin!!! To jest najgorsze, pociąg liczący zawsze wysoką frekwencję znika z rozkładu...
_________________ fb: podróże koleją. Zdjęcia, ciekawostki z podróży
Do tego widać że beton działa. Kozłów od lat jest uznawany jako stacja węzłowa a od ostatniego RJ większość pośpiesznych zatrzymuje się w Tunelu z którego po wysiadce z TLK ciężko się wydostać w jakąkolwiek stronę. Najprawdopodobniej taka sytuacja spowodowana jest kupnem działki właśnie w Tunelu przez jakąś "szyche" z PKP i ułożeniem rozkładu pod siebie. W lokalnym środowisku kolejarskim bardzo często słychać właśnie tą wersje więc jakaś część prawdy musi w tym być.
To chyba jednak Ciebie poniosła fantazja i to duża. Zerknij w obecnie obowiązujący rozkład i policz ile pociągów TLK zatrzymuje się w obie strony w Tunelu i ile w Kozłowie. Stosunek wynosi dokładnie 1 do 1; 7 pociągów TLK zatrzymuje się w Tunelu i 7 pociągów TLK zatrzymuje się w Kozłowie. Tak swoją drogą, to gdzie Ty niby chcesz się wydostawać z Kozłowa "po przesiadce z TLK"? Nie obrażając nikogo, to i Tunel i Kozłów, są takimi samymi małymi miejscowościami (w Kozłowie masz kilka małych bloków przy silosach zbożowych) z których wydostać się gdziekolwiek (poza koleją) jest raczej ciężko. Z Kozłowa masz bliżej do Sędziszowa, ale z Tunelu np. do Charsznicy. Natomiast najlepiej wysnuwać od razu jakieś spiskowe teorie dziejów..., to pewnie Włodzimierz albo August sobie kupili te działki
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą! Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum